Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Z ciekawości - ile transferu zużywacie? ;)

Anonim
Nie dotyczy

Cześć!

Dla wielu z was, ten wątek może wydawać się bezsensowny i nic nie warty. Ale w sumie - z czystej ciekawości, biorąc pod uwagę obecną sytuację za oknem, oraz to, że Orange jest siecią #1 pod względem liczby klientów w Polsce - ruch w tej sieci też jest praktycznie największy.

Internet stacjonarny nie ma ograniczeń, LTE ma już na tyle duże pakiety, że każdy z nas może mieć w domu (a właściwie wszędzie) kilkaset GB do dyspozycji. Siedząc w domu, więcej korzystamy z internetu.

Z tego powodu - chciałbym wam zadać jedno proste, luźne do dyskusji, pytanie - ile transferu zużywacie na swoich łączach? Czy to LTE, światłowód czy DSL.

Ja zacznę od siebie - od kiedy mamy w Polsce korona(ś)wirusa (to już prawie 2 miesiące Emotikon: Zaskoczony) - w marcu przesłałem 1,17 TB, a do tej pory w kwietniu (to jeszcze sporo urośnie, z powodu awarii dysku) przeszło już 2,13 TB przez mój światłowód w pakiecie Love 100 Mbps. Telewizja to kolejne setki GB - bo mam 3 TV.

Jak to wygląda u was? Zachęcam do dyskusji!

Fajnie by było, jakby Orange publikował co roku jakieś statystyki, jakie jest średnie zużycie danych per klient, jakieś rekordy itp.

23 ODPOW. 23
ketrasaArtur
Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny

@Anonim ja zużywam około 70 GB na tydzień z pakietów Orange, ale to nie jedyne źródło internetu.

Anonim
Nie dotyczy

@ketrasaArturto tak prawie 300 GB na mobilnym, dość sporo. Jak z prędkościami?

Anonim
Nie dotyczy

@Anonim  na światłowodzie to w Kwietniu 40TB, Dane Mobilne 200GB, ale to standardowo u mnie, nic mniej czy więcej.

Highlighted
Anonim
Nie dotyczy

40TB?

Takiej wartości to chyba nigdy w ciągu miesiąca nie osiągnę

Jakim cudem aż tyle ;o Cały blok chyba u mnie na GPON tyle nie przesyła

Dane mobilne  to w sumie powoli standard się robi u niektórych, że ponad 100 GB - chociaż u mnie wychodzi mniej więcej około 10 GB na miesiąc (ale to w sumie tylko dlatego, że w iPhone'ach trzeba bardziej ekonomicznie podchodzić do baterii ;p)

Anonim
Nie dotyczy

@Anonim  ściągam i wysyłam sporo, PC pracuje 24/24, to do pracy... nie zabawy, zresztą skoro światłowód mam i teraz 1GB łącze, to trzeba je wykorzystać

Anonim
Nie dotyczy

Podziwiam, to są absolutnie niewyobrażalne wartości. Przypuszczam, że wielu ludzi tyle danych nie przemieli przez kilkanaście jak nie więcej lat

Przy takim zużyciu to na prawdę nic tylko sie cieszyć, że mieszka sie w Polsce - bo są państwa gdzie przy takim zużyciu pewnie by sie złapali za głowę i mocno ograniczyli nawet internet światłowodowy  

A jesteś w stanie mniej więcej określić czy więcej tego ruchu to Polska czy zagranica?  

Anonim
Nie dotyczy

Wiadomość zawiera hiperłącze

@Anonim  tylko Polska, sporadycznie Microsoft, szybkie serwery wykorzystuję i PC na max idzie

Taka praca że dużo danych trzeba przepchnąć, nie ma litości dla sprzętu, jak padnie to nowy i szybszy poskładam.

Tak na marginesie latka wstecz klient Orange światłowód (2018). 

ketrasaArtur
Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny

Wiadomość zawiera hiperłącze

@Anonimnapisał(-a)

@ketrasaArturto tak prawie 300 GB na mobilnym, dość sporo. Jak z prędkościami?

Tutaj umieszczałem prędkości x różnych miejsc internetu mobilnego:

https://nasz.orange.pl/t5/Abonament/Podzielmy-sie-swoimi-speedtestami/td-p/202695

@Anonim szalone ilości GB przesyłasz. Szok. 🤯

Anonim
Nie dotyczy

Czyżbyś to Ty był tym rekordzistą?

A ciekawe te statystyki. Szkoda, że nie ma czegoś takiego za 2019 rok.

Skoro to tylko Polska, to w sumie nie ma takiej tragedii. U mnie ogromna większość to zagranica (praktycznie wszystko przez opentransit - blizzard, steam, facebook etc.) - więc o dziwo większą bolączką dla operatora jest moje zużycie Jednak ruch zagraniczny to inna bajka - prawie 2 TB przez opentransit to sporo A jeśli Polska.... To w sumie Orange tego nie odczuwa, tak mi się wydaje

A tak abstrahując od wątku - mogę zapytać, w jakiej branży pracujesz, że aż tyle danych to wymaga?