VOIP przez aplikację

ROZWIĄZANE

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 13
  • 51
  • 0

VOIP przez aplikację

Przejrzałem archiwum dokumentów i faktycznie jak masz pakiet Orange Love to zawsze masz opłatę na krajowe komórki przy VOIP. Nigdy nie korzystałem z ich usług Love, bo ich BTSy wokół mnie słabe i pozapychane, stąd moje zdziwienie.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9140
  • 37126
  • 313

VOIP przez aplikację

Jakie BTSy? To jest normalny FTTH. W pakiecie jest co prawda komórka, ale przecież w domu z BTSów nie korzysta. A poza domem jest nie sposób przewidzieć zasięgi we wszystkich miejscach gdzie telefon bywa. Orange wypadał tu zresztą zupełnie dobrze, więc nie było powodów nie brać pakietu. 

Oferty są jakie są i zmieniają się. Klient nie ma wielkiego wpływu na ich strukturę.

• 13
  • 51
  • 0

VOIP przez aplikację

BTSy dla mnie to auto- fall back gdy FTTH pada czasem, bo sobie coś grzebią i ich BTSy są u mnie słabe oraz w moich wakacyjnych rejonach również. Więcej daje i szersze kanały ma u mnie Polkomtel, P4, T-Mobile.

• 9140
  • 37126
  • 313

VOIP przez aplikację

Przez 5 lat FTTH padło dwa razy na max kilka godzin. Tak niezawodnej technologii nigdy wcześniej nie widziałem. GSM nie umywa się do światłowodu w tym zakresie. Jakość tego fallbacku jest całkowicie nieistotna. Ale na wszelki wypadek mam kilka kart, poza główną umową i bez zobowiązań. Nie namawiam cię przecież do przeniesienia numeru do Orange.

• 9140
  • 37126
  • 313

VOIP przez aplikację

@fibermann1napisał(-a)

...

Nigdy nie korzystałem z ich usług Love

...

Żeby to było absolutnie jasne: ja nie dlatego wziąłem pakiet który nazywał się "Love" że mi się nazwa spodobała, albo że obejmował abandonment komórkowy, tylko dlatego że w tym okresie Orange nie oferował żadnej innej usługi obejmującej numer stacjonarny i internet światłowodowy. Usługi w zakresie i pod nazwą którą ty masz, już wtedy nie oferowano. Gdybyś był zawarł nową umowę nieco później niż zawarłeś, to też miałbyś "Love", niezależnie od takich czy innych preferencji indywidualnych, i też płaciłbyś za rozmowy na krajowe komórki przez VoIP.

• 13
  • 51
  • 0

VOIP przez aplikację

Jest bez problemu przedłużenie umowy bez LOVE, tylko niestety z telewizją oraz telefonem internetowym na koncie Mój Orange. Jak wlażłeś kiedyś w LOVE to możliwe, że Ci nie chcą pokazywać tych umów. Spróbuj wybrać przedłuż z górnego menu i opcję chcę coś innego, to będą z telefonem internetowym i bez komórki.

• 9140
  • 37126
  • 313

VOIP przez aplikację

Proszę cię nie ucz księdza paciorków. Przedłużenie umowy na starych zasadach jest zwykle możliwe. Zawarcie nowej umowy na starych zasadach jest najczęściej niemożliwe. Jeśli ty masz jakiś problem (jaki?) to napisz o co ci chodzi, wyjaśniłem już wyczerpująco dlaczego uważam Twoje rewelacje za nieaktualne i nie widzę powodu dalszego drążenia tematu. W szczególności chciałbym żebyś przyjął do wiadomości że nigdy nie miałem możliwości skorzystania z taryfy z której ty miałeś możliwość skorzystać, że nie jest to w żaden sposób unikalne zjawisko, i że nic z tym się zrobić nie da.
BTW: nie ma w tej chwili opcji wzięcia umowy z telefonem stacjonarnym w technologii VoIP i jednocześnie usługi IP TV. Nie ma i już. Nie wiem dlaczego operator tak zdecydował, ale nie ma - nigdzie magicznie nie znajdziesz takiej opcji w menu bo jej po prostu nie ma.