Utraty pakietów i światłowód 2 Gb/s

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 5
  • 20
  • 0

Godzina 21:56. Już mi buforuje strim w 1080p. Serio muszę w 2026 roku oglądać strima w 720p?  Kiedy to się skończy? 😞 

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3206
  • 14120
  • 80

To raczej pytanie do YouTube"a 🙂 

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 62
  • 269
  • 1

@atlas_cudow  To dlaczego u innych operatorów YT działa, a problemy są tylko w Orange? 🙂

• 26
  • 95
  • 1

Bo kolega albo zdebugował i wykluczył problemy z GGC w serwerowni Orange... albo nie wie co to GGC.

• 3206
  • 14120
  • 80

@zbynak1234napisał(-a)

@atlas_cudow  To dlaczego u innych operatorów YT działa, a problemy są tylko w Orange? 🙂

A kto powiedział, że tylko w Orange? To samo obserwuje na światełku od TMO 🙂 Nie wiem skąd przekonanie, że wszyscy mają tylko jeden net i tylko od Orange 😉

• 62
  • 269
  • 1

@atlas_cudow Ja porównuję z operatorem na N i lokalnym dostawcą internetu - z tymi nie ma problemu, z Orange jest.
Co dziwne, filmy lecą z lokalnego serwera tpnet-gdn6 z Gdańska, więc powinno być idealnie, ale nie jest.

Jak po uruchomieniu filmu wejdziecie na stronę: https://redirector.googlevideo.com/report_mapping?di=no to powinno pokazać z jakiego serwera jest odtwarzany.

• 3206
  • 14120
  • 80

Nie traktuje YT jako medium, które musi zawsze działać idealnie.  Jak się coś przytnie czasem to trudno. Nie ma tam treści merytorycznych dla mnie.  Kilka razy się przycięło na Orange. Kilka razy na TMO i tyle.