- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Utrata pakietów, skaczący ping
Od 2 miesięcy światłowód Orange działa gorzej niż internet radiowy z 2005 roku. Codziennie borykam się z utratą pakietów, skaczącym pingiem. Te niedojdy z działu technicznego nic w tej sprawie nie robią, co jakiś czas dostaję wiadomość, że usterka została naprawiona, a ja ciągle odczuwam te same problemy. Problem nie występuje stale, więc pajace, które przyjeżdżają tracą czas zarówno swój jak i mój. Problem występuje o losowych porach dnia, naprawdę żadnej reguły, choć nasila się wieczorami. Czy ktoś z Państwa też ma takie problemy? Dla podparcia tego co piszę, załączam screeny - to ma być światłowód, który tak chwalili i zachęcali, że to najlepsza opcja dla graczy?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Do wp.pl dziur nie widać. onet.pl ma mniejszy ping. Teraz robione T-Mobile z Wawy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Temat z pingiem to nie nowość tu na forum @Maurolkit , jaki router masz?
Co do utraty pakietów, widocznie jest jakaś usterka na łączu, testy robić jak jest żle i zgłoszenia robić, innego wyjścia nie widzę, można zgłosić router do wymiany, może on ma usterkę i niestabilne łącze jest, jak masz FB 2.0 z ONT, to można podstawić własny router, tematów podobnych masa na forum, poczytaj może ci pomogą 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam funboxa 3.0, który był już wymieniany a problem nadal występuje. Dziś niby mają naprawić coś na łączach, 2 miesiące zajęło, żeby ustalić, że coś faktycznie jest nie tak, bo wcześniej słyszałem tylko - "ale zrobiłem speedtest, wg mnie wszystko działa poprawnie."
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
''ale zrobiłem speedtest, wg mnie wszystko działa poprawnie'' 😄
Nie wiem jak tacy ''fachowcy'' mogą pracować w jakiejkolwiek firmie teleinformatycznej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W Teltechu wszystko jest możliwe 😁