Nie można wyświetlić tego widżeta.

Urwany przewód

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 8
  • 4
  • 0

Urwany przewód

A konkretnie to rozerwało się złączenie niebieskiego i białego, jeszcze przed gniazdkiem. 2 czerwone były niepodłączone więc je zostawiłem. Tamte złączyłem i zaizolowałem, ale one były połączone, takimi małymi żółtymi czymś z blaszką w środku. Przed zajściem miałem 70 mb a teraz jest 25. No i jeszcze musiałem dać rj11 z zestawu bo wcześniejsza nie łączy. Co ciekawe na telefonie działa. Chciałem wzywać technika ale, jakoś 50 na drodze nie leży, a inteligencja stwierdziła że wszystko ok. No bo przecież musiałem połączyć no więc działa ale nie bardzo. Dodam że ta prędkość cały czas utrzymuje się na poziomie 25 a up na 5, wcześniej był 9. Ktoś wie co to może być? Bo dla mnie to sensu nie ma. 

16 ODPOW. 16

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32832
  • 39222
  • 1392

Urwany przewód

Za usterki przed gniazdkiem odpowiada operator. Śmiało można wezwać technika.

• 8
  • 4
  • 0

Urwany przewód

Jak to zrobić skoro infolinia mówi że 50 to kosztuje? 

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32832
  • 39222
  • 1392

Urwany przewód

A powiedziałeś że kabel jest uszkodzony przed gniazdkiem?

• 8
  • 4
  • 0

Urwany przewód

Jak miałem powiedzieć skoro automat po drugiej stronie? 

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32832
  • 39222
  • 1392

Urwany przewód

Automat informuje o opłacie za niezasadne wezwanie. Twoje wg opisu jest zasadne.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32832
  • 39222
  • 1392

Urwany przewód

Ew napisz na czacie do doradcy - bo to pod uszkodzenie przewodów/gniazdka może zrobić a nie brak usługi.

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 1815
  • 2515
  • 106

Urwany przewód

@user963  Jeżeli połączyłeś i z 70 zrobiło się 25 to może iść po jednej żyle. 

Te żółte złączki to scotchloki(etony), w gniazdku czy będzie na skrętkę czy na etony to nie ma znaczenia.

Masz również telefon stacjonarny z gniazdka? Jest sygnał? Bo jak jest sygnał do stacjonarnego, to muszą być 2 żyły. Możesz zgłosić przez infolinię dla technika i jeżeli technik się skontaktuje to powiedz, żeby zrobił reset łącza. Może infolinia też to potrafi. Zobaczysz po ponownej synchronizacji czy prędkość wróciła do normy.

• 8
  • 4
  • 0

Urwany przewód

Działa tylko na obu, pojedynczo nie łączy. Telefon  jest viop i działa normalnie. Jak powiwdzieć automatowi by zresetował łącze. 

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 1815
  • 2515
  • 106

Urwany przewód

@user963  Nigdy z maksem nie rozmawiałem, ale może można zmusić go do połączenia z konsultantem. Ja bym spróbował "Połącz mnie z konsultantem" Emotikon: Szczęśliwy lub spróbował wybrać 0.

Możesz również poprosić przez czat.