- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ripper(nie wiem jak sie to pisze)
@agat13 z tego co wiem, to obecnie namierzaniem i likwidacja nielegalnych wzmacniaczy zajmuje się UKE. Kiedyś był PAR (Państwa Agencja Radiowa) zajmowali się namierzaniem nielegalnych nadajników, między innymi CB, ale teraz jak klienci zgłaszają problemy z zakłócaniem sygnału przez repeatery lub operator sam wykryje anormalnie związane z używaniem tych urządzeń, to zgłasza do UKE, przynajmniej tak na infolinii mi podawali, jak miałem podobny problem w mojej okolicy. Więc trzeba @blateq niestety cierpliwie czekać. Taka sytuacja może trwać od kilku dni nawet do kilku miesięcy i to już jest niezależne od operatora.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ripper(nie wiem jak sie to pisze)
@ketrasaArtur aktualizacja bazy informacji wykonana 😀
Zastanawia mnie jednak fakt samego zakłócania BTS-a
Za pomocą aplikacji pomocniczej Net Monster i strony beta.btseatch.pl
Można określić ustawienie lokalizacji według najbliższych lojalnych BTS-ów i ja bym się pokusił o Testy z antenami kierunkowymi..Tym bardziej, że to ustabilizuje i polepszy transmisję
Ciekawe jaki wtedy jest % wpływu repeaterow na sygnał kierunkowy?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie w miejscowości jest informacja o nielegalnym repeaterze. Co to robi?
@agat13 sygnał pomiędzy użytkownikiem, a nadajnikiem jest z anteny sektorowej nadajnika. Wystarczy, że nawet aby repeater łapał sygnał z tego samego sektora, co my i już jedna trzecia nadajnika pracuje nieprawidłowo. Musiała by być antena kierunkowa, która by łapała sygnał z innego sektora, to może by pomogło. Jeżeli będziemy na wprost sektora, to nie ma szans, ale na styku sektorów, to być może by się udało, aby odbierać sygnał z niezakłóconego sektora.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »