Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Tidal przerywa na Orange światłowód

ROZWIĄZANE
marekgrzesz
Poziom 18, Badacz Przestworzy

Zmienione na ipv6, wyłaczona cyber tarcza która mogła coś tam blokować i jeszcze jakies ustawienia. Wszystko zrobione przez wsparcie orange na moją reklamację. Ponoc to nie wina orange a Tidala. Dokładnie 15 minut po tych zmianach tnie znów. Na razie nie tak tragicznie bo przycięło 4 razy i gra dalej.

j131
Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny

Wiadomość zawiera hiperłącze

@marekgrzesznapisał(-a)

...

Ponoc to nie wina orange a Tidala.

...

Nawet jeśli z rutingiem dzieje się coś dziwnego, to i tak przychylałbym się do takiej właśnie interpretacji. Serwis streamingowy powinien w swoich rozwiązaniach klienckich zapewnić adekwatne buforowanie, tak żeby jakość odtwarzania nie zależała od chwilowych wahań transferu.

Drugi wątek eksplorujący temat:

https://nasz.orange.pl/t5/Orange-Flex/Flex-Unlimited-TIDAL-ci%C4%85g%C5%82e-zacinanie-si%C4%99-przer...

Zaintrygowali mnie koledzy jednak, i może tez coś zacznę testować, tylko mam (z lenistwa) jedno pytanie. Ktoś ( @Rbej ?) zasugerował że Tidal dla klientów Play jest darmowy, czy to prawda?

Czy chodzi tylko o darmowy okres próbny?

Rbej
Poziom 20, Odkrywca Przestworzy

Plus zawsze dodawał Tidala do swoich usług. Rok za darmo. Rok minął a Tidal wciąż działał.

Ale nigdy, przenigdy mi nie ciął. Ale wtedy miałem neta od UPC.

Zauważcie że tnie tylko przez kabel i Wifi. Po internecie mobilnym jest ok. Jakim cudem?. Przecież łączy się z tymi samymi serwerami.

Wojtulek
Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy

U mnie to samo. Mam 5G i własny router Fritz.

Mam w środku miasta dobry zasięg bo np wczoraj 400/40. Ciął mi każdy track.

I na streamerze i na kompie. Ciekawe bo mam też VPN Orange.

Ale na firmowym laptopie który leci po VPN korporacyjnym ani przez moment się nie zająknął.

Czasami są dni że wszystko śmiga a czasami nie da się używać. Na szczęście mam też CD…

Dzis nie wiem czy jest dobry dzień czy pomogło zmienienie DNS na jeden z wątku tidalowego na tym forum. Na 2 albumy były może 3 ścinki czyli do zniesienia.

Rbej

Z ciekawości chyba kupię dwa miechy za 4zł, żeby potestować. Przecież to jest aż niemożliwe, żeby jakieś utwory muzyczne przycinały. Nawet w formacie bezstratnym.

Na codzień używam Apple Music ale tam żeby coś przycięło, to muszę wyłączyć internet

Wojtulek

Ja bym nawet na Spotify ale zapłaciłem grubą kasę za Roon a ta albo Tidal albo Quobuz którego u nas nie ma

I tak - po 2h mi znów zaczęło ciąć i przełączyłem na radio internetowe

Rbej

O jakiej porze dnia ten Tidal przycina na Orange, bo słucham przez Wifi i nie chce mi przyciąć?.

Highlighted
Wojtulek

Ja słucham po pracy wieczorami. Są dni gdy działa spoko. Możliwe że aplikacja na smartfonach jest przez nich zoptymalizowana i ma jakiś bufor. Muszę to wybadać. Bo na innych sprzętach jak puszczam w taki zły dzień album to nawet jeden kawałek w całości nie przejdzie. I w sieci jest mnóstwo narzekań i nie tylko w Polsce. Coś musi być na rzeczy.

Praziomek
Poziom 19, Odkrywca Przestworzy

U mnie Tidal nie przycina.

Po raz pierwszy słyszę o takim problemie.

Rbej

Od rana testuję namiętnie Tidala i działa jak marzenie.

Odtwarzam na głośnikach Sonos, które korzystają z Wifi 2.4ghz, czyli wolniej się nie da. Ipv4 ustawione. DNS ten od Orange.

Tidal wymaga łącza 5Mbits do poprawnego działania.