Nie można wyświetlić tego widżeta.

Sweet.tv tnie.

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 3
  • 8
  • 0

Sweet.tv tnie.

Witam. Co ustawic w modemie zebymi Sweet.tv sie nie zacinalo? Pisalem do nich i problem jest z moim dostawca. Orange światłowód, modem F6. 

10 ODPOW. 10

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 174
  • 577
  • 5

Sweet.tv tnie.

@Jurgen1  Ten serwis ma małe wymagania, co do streamu materiałów w HD (minimum 3 mbps). Korzystasz z WiFi czy kablowo? Jeśli z WiFi, na jakiej częstotliwości? Przy 2,4 GHz - proszę sprawdź apką "WiFi Analyzer" czy Twoja sieć nie jest oblężona, co powoduje spowolnienia i ścinki. Jeśli tak nie jest - zaktualizuj aplikację.

• 3
  • 8
  • 0

Sweet.tv tnie.

Wifi. 2,4. Nie jest obciążona bo speedtestem z serwer auto mam full a jak łącze sie z ich serwerem to praktycznie zero. 

• 174
  • 577
  • 5

Sweet.tv tnie.

@Jurgen1 zaktualizuj apkę. Ewentualnie przełącz na kolejny kanał i wróć do tego, który przycinał - problem ustąpi. Cóż... aplikacje mobilne czy na smart tv nie zawsze działają jak należy i mogą zawierać błąd.

• 3
  • 8
  • 0

Sweet.tv tnie.

Próbowałem wszystkich oocji typu reinstalavje itp. Pisalem do nich i mi odpisali jak nizej.... 

Dzień dobry, odnotowaliśmy zgłoszenie dotyczące problemu, który wystąpił podczas korzystania z naszej aplikacji.

Nasza diagnostyka wykazała, że ​​problem jest związany z połączeniem internetowym Pana dostawcy usług internetowych (Problem z dostawcą Internetu). Nasz serwer i aplikacja działają stabilnie, ale użytkownicy Pana dostawcy Internetu mogą napotkać trudności.

Postaramy się rozwiązać ten problem po naszej stronie i poprawić przepustowość ruchu między Pana dostawcą usług internetowych a naszym serwerem. Jednakże, jeśli może Pan skontaktować się z pomocą techniczną swojego dostawcy usług internetowych i poinformować go o problemie, znacznie przyspieszy to proces jego rozwiązania.

Aby mieć pewność, że problem dotyczy Pana dostawcy usług internetowych, zalecamy przeprowadzenie testu zarówno za pośrednictwem domowej sieci Wi-Fi, jak i Internetu mobilnego (po wcześniejszym rozłączeniu sieci Wi-Fi) i porównanie wyników.

Jako podziękowanie za pomoc w rozwiązaniu tego problemu udostępnimy Państwu kod promocyjny, który umożliwi aktywację dowolnej premiery filmowej w naszym serwisie! 😃

Aby poprawnie sprawdzić prędkość połączenia z naszym serwerem:

1. Przejdź do speedtest.net (Speedtest firmy Ookla).

2. Pod przyciskiem „GO” kliknij „Change server-Zmień serwer” (jeśli ta funkcja jest niedostępna, wybierz „Computer version-Wersja komputerowa” w ustawieniach przeglądarki).

3. Wyszukaj „SWEET” i wybierz serwer SWEET.TV Warsaw.

4. Wybierz typ połączenia „Single-Pojedyncze”.

5. Naciśnij “Start”.

• 174
  • 577
  • 5

Sweet.tv tnie.

@Jurgen1 co za typ odpisywał na takie zapytanie? Ewidentnie mają jakiś błąd w aplikacji, bo np. ja ze sweet korzystam w routerze mobilnym z każdej sieci i w każdej sieci występuje losowo wspomniany przez Ciebie problem. To nie jest kłopot z dostawcą internetowym.

Wystarczy 2x przełączyć wybrany - zacięty kanał tv i kłopot zniknie. Należy czekać na poprawkę do aplikacji.

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 398
  • 1219
  • 10

Sweet.tv tnie.

Ja mam ping do tego warszawskiego serwera Sweet prawie 150, więc tutaj ewidentnie jest coś nie tak na linii Orange <-> Sweet.

• 174
  • 577
  • 5

Sweet.tv tnie.

@f00ku55 problem dotyczy Sweet, nie operatora.

Ja się nie dziwie, bo walczą o klienta streamingu tv. Pamiętaj, że firma wywodzi się ze Słowacji (Bratysława), więc jeśli faktycznie ruch idzie poprzez ich serwery to opóźnienie będzie w tej sytuacji zrozumiałe.

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 398
  • 1219
  • 10

Sweet.tv tnie.

Winę ponosi albo Orange, albo Sweet, innej opcji nie ma 😉 Jeżeli serwer jest w Warszawie to powinienem mieć do niego ping 1, a nie 150.

• 174
  • 577
  • 5

Sweet.tv tnie.

@f00ku55 tłumaczę, że to sweet ma kłopot. Testowałem apkę na wszystkich 4 sieciach z routera mobilnego. Te zamrożenie występuje na każdym operatorze. Pomaga ponowne 2x przełączenie na inny, a potem żądany kanał, który przed chwilą się zamroził.

Pamiętajmy, że dostawca streamingowy ma różne promocje i pozwala wypróbować serwis praktycznie bez opłat - nie powinno dziwić co dzięki temu się dzieje - po prostu zatyka się w różnych momentach.