Witam mam taki mały problem od kilku dni DLM codziennie przycina mi synchro o 1 mbps i z 12448 down i 1200 up zostało mi obecnie 7454 down i 1128 up i co najciekawsze Snr margin nie podniósł się wcale.Połączenia nie zrywa, ale zauważyłem że czasami sypnie błędami, niewiele ale jednak.W telefonie stacjonarnym nie ma szumów i trzasków.Zauważyłem tylko że czasami spada zasięg wifi np z 3 kresek do 1 bez ruszania komputera i laptopa.Router to Orange Modem WiFi(tp link w8950N).Ma ktoś pomysł co może być przyczyną takiej sytuacji? Może zasilacz routera?
@karol55Tylko co do WIFI to nie do końca może być wina routera a karty sieciowej. Czy masz w loginie do Neostrady /ipv6 ?
nie mam /ipv6 i to wifi to w tym samym czasie znikają kreski na kilku urządzeniach
Pozostaje podłożyć inny router i zobaczyć jak będzie działało WIFI co do SNR też zobaczysz.
Nie mam właśnie routera na podmiankę ale zapytam znajomego on możliwe że ma.A czy to możliwe że przez zasilacz spada Snr i dlm tnie synchro ?
A ile ci spada SNR ?a zasilacz zawsze może wymienić.
Przy 12448 był ok 6,5 db i teraz jest taki sam gdzie przy takiej prędkości jak m dlm przycięło na tym ruterze miałem ok 17 db
Czy resetowałaś router do ustawień fabrycznych ?
Nie
Jak masz login i hasło to możesz to zrobić.