Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Spadek prędkośći po przedłużeniu umowy

Anonim
Nie dotyczy

@mannix  przycięte pasmo nie wiadomo jak to na mierniku wygląda

mannix
Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy

@Anonim: weź powiedz technikowi z Orange, że masz przycięte pasmo, to popuka się w głowę, podobnie jest z infolinią. Takie stwierdzenie nie ma żadnego pokrycia w ich odpowiedziach... Ja już sam nie wiem, jak rozmawiać z Orange, bo takie spadki prędkości przszły z dnia na dzień. A walka z infolinią i tym szczytem niekompetencji, jest jak walka z wiatrakami. I jedyne co chyba może pomóc w takich sytuacjach, to po prostu wypowiedzenie umowy.

Anonim
Nie dotyczy

Wiadomość zawiera hiperłącze

mannix napisał(-a):

@jaryn: weź powiedz technikowi z Orange, że masz przycięte pasmo, to popuka się w głowę, podobnie jest z infolinią. Takie stwierdzenie nie ma żadnego pokrycia w ich odpowiedziach... Ja już sam nie wiem, jak rozmawiać z Orange, bo takie spadki prędkości przszły z dnia na dzień. A walka z infolinią i tym szczytem niekompetencji, jest jak walka z wiatrakami. I jedyne co chyba może pomóc w takich sytuacjach, to po prostu wypowiedzenie umowy.

A to są technicy z Orange u mnie jest TPTeltech. Ja też mam zgłoszenie od 19 kwietnia otwarte i sobie chyba takie będzie do końca umowy. Dzwonienie nic nie pomaga nawet mi się już odechciało, tylko proszę o drobną zmianę na porcie.

Wracając do problemu tak nagle się obcięło? W mierku byłoby widać ile jest pasma dostępnego to samo zobaczyć jak jest bez linii w szafie. Przecież to zupełnie nie przeszkadza oni Orange oni technikowi, że klient ma mniejszą prędkość synchronizacji. 

mannix
Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy

Miałem na myśli podwykonawcę Orange.

robert1989pl
Poziom 12, Tropiciel Przestworzy

Mała aktualizacja :

Problem dalej istnieje, pomimo zakonczonego statusu zgloszenia internetu w pelnej predkości dalej brak, próbowałem innych ustawień routera, restartu, kabli, dalej nic. Dziwne dla mnie jest że upload jest na poziomie 1mb (85-90) co widze głownie w grach online pingi z 60-70 na 35-50,ale pobieranie dalej na poziomie 10mb. Zauważyłem też że mam problemy z wejściem na swoje konto orange, "wystąpił bląd 500 " niewiem czy to ma związek z przejściem na nową umowę ale widze też że w "podsumowaniu" dalej moja opcja neo to 1-10mb z datą na następne dwa lata,niewiem czy akurat tu coś powinno się zmienić. Jutro mija 10 dni od "stablizacji" więc będzie kolejny telefon. Dodam że w routerze synchronizacja cały czas się trzyma jak w pierwszym poscie.

Anonim
Nie dotyczy

@robert1989pl Wykonaj jeszcze to i pokaż test speed

W polu wyszukiwania na pasku zadań wpisz ciąg Wiersz polecenia, naciśnij i przytrzymaj (lub kliknij prawym przyciskiem myszy) pozycję Wiersz polecenia, a następnie wybierz polecenie Uruchom jako administrator > Tak.
W wierszu polecenia uruchom następujące polecenia we wskazanej kolejności, a następnie sprawdź, czy problem z połączeniem został rozwiązany:
Wpisz ciąg netsh winsock reset i naciśnij klawisz Enter.
Wpisz ciąg netsh int ip reset i naciśnij klawisz Enter.
Wpisz ciąg ipconfig /release i naciśnij klawisz Enter.
Wpisz ciąg ipconfig /renew i naciśnij klawisz Enter.
Wpisz ciąg ipconfig /flushdns i naciśnij klawisz Enter.

Anonim
Nie dotyczy

stabilizacja nie obcina transferu coś w systemie jest źle.

robert1989pl

Wiadomość zawiera hiperłącze

http://beta.speedtest.net/result/6413417864

Bez zmian. Jak to może być problem w systemie skoro było dobrze? a nic nie zmieniałem tylko czekam aż coś się poprawi.

Anonim
Nie dotyczy

Tylko teraz podajesz inny serwer do Poznan
robert1989pl

Wiadomość zawiera obraz

Zrobiłem pare testów,i na każdym podobny wynik. Wrzucam jeszcze raz jak wygląda router,ponieważ po tym zabiegu jest jakby lepiej.2.jpg

2.jpg