Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Skoki pingu funbox 2.0

pfairy
Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy

Skoki pingu funbox 2.0

Wiadomość zawiera hiperłącze

Od zmiany funboxa z 1.0 na 2.0 mam straszne skoki pingu czasem nawet do 10 tys,speedtest pokazuje 50mb/s, czyli poprawnie, ale bufferbloat ponad 400, probowalem usuwac ipv6 z loginu, resetowałem modem i wpisywałem ipconfig /flushdns, dzwoniłem do pomocy technicznej ale nie wykryli żadnego błędu

Screen pingu

14 ODPOW. 14
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Skoki pingu funbox 2.0

Ten test po wifi czy po kablu?
Highlighted
pfairy

Skoki pingu funbox 2.0

wifi, po kablu jest <1

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Skoki pingu funbox 2.0

A próbowałeś zmienić kanał wifi? Ew spróbuj na kablu bo tu raczej coś na miejscu jeśli masz tyle do routera.
pfairy

Skoki pingu funbox 2.0

Zmieniałem kanały, na wifi analyzer nie ma nawet innych sieci w pobliżu, a odległość od routera jest bardzo mała, skoki pingu są na wszystkich urządzeniach połączonych przez Wi-Fi 

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Skoki pingu funbox 2.0

Wiadomość zawiera hiperłącze
A nie masz włączonego wysłuchiwania lub wyszukiwania innych sieci wifi? Tu jest jakaś porada https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1700665.html#8228255

A jakie masz inne urządzenia? To też kompy na windowsie?
pfairy

Skoki pingu funbox 2.0

Inne to laptop z win10, pc z win7, i kilka smartfonow z androidem

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Skoki pingu funbox 2.0

I na każdym takie pingi skaczące do routera?
pfairy

Skoki pingu funbox 2.0

Na smartfonach nie mam jak sprawdzać pingu co sekundę ale na laptopie to samo, a w linku, ktory wysłałeś jest mowa o jakiejs aplikacji producenta, co to za aplikacja do zestawiania łącza?

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Skoki pingu funbox 2.0

Ogólnie chodzi by wylaczyc Windows Zero Configuration (wzcsvc). Ew pogrzebać w ustawieniach by nie wyszukiwała mocniejszych sieci wifi. Czasem niektórzy producenci mają własny soft do wifi.