Sieć innego dostawcy =/= zewnętrzny ONT

ROZWIĄZANE

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 41
  • 128
  • 1

ZTE wpisywałoby się w to, że ja też dostałem ZTE. U mnie model F601, czyli GbE. Nokia od Fiberhostu była 2.5 GbE, choć żaden z operatorów nie wchodził powyżej 1000 Mbps (choć od niedawna internet.gov.pl raportuje Fiberhost/INEA 10 000 Mbps, ale zamówić nie próbowałem bo INEA to wciąż tylko legacy IP).

Co ciekawe nie wygląda jak żaden ze zdjęć dostępnych w internecie. Albo jakaś nowsza rewizja albo produkcja do specyfikacji operatora.

Zespół Nasz Orange
  • 834
  • 2859
  • 39

Dyskusja w tym temacie zaczęła dotyczyć produktów innego operatora i została ukryta.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 41
  • 128
  • 1

Szkoda, że posprzątane, bo pojawia się więcej kontekstu. Po magentowym operatorze, teraz w Wielkopolsce pewien niebieski dostawca zaczął oferować... 2000/600. Chociaż sami kilka lat temu chełpili się 10 Gbps to teraz 2 Gbps to najwięcej co oferują i to... na infrze Światłowód Inwestycje.

A o ONT 2.5G od Orange/ŚI póki co cisza 😅

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3784
  • 17352
  • 95

Wracając do tego tematu. Mamy nareszcie oficjalne info, że na łączach SI, ONT 2.5GbE nie jest dostępne.  Słabo wypada w takim razie infolinia, która mówi, że jak najbardziej takie ONT dostanę.... Ehh życie... 🙂

https://nasz.orange.pl/t5/AMA-dost%C4%99pno%C5%9B%C4%87-%C5%9Bwiat%C5%82owodu-2/2Gb-a-ONT/m-p/460264...