- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sagemcom F@st 2704 brak WIFI
Szukałem na forum ale nie znalazłem takiego przypadku. Zrywanie połączenia adsl na tym urządzeniu to norma. Ale nie o tym. Nie ma wifi, tak poprostu, nawet po zalogowaniu na 192.168.1.1 brak opcji sieć bezprzewodowa. Przywracanie firmeware nic nie daje. Jakieś pomysly?
Tak przy okazji, neo 20mb ping jest ok 20-30 ale download max 13mb/s
słupek 50m od domu skrzynka 1000m. zrywanie łącza. Wina sprzętu?
Ostatnio Pani z infolini proponowała funboxa TV itd. wyśmiałem ją że to nie mozliwe przy takiej jakości łącza. Jakieś rady czy zostaje reklamacja?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Statystyka to jak wygląda? W takim urządzeniu nie jest normą zrywanie połączenia coś nieprawidłowo działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Juz próbowałem, reset nic nie pomógł. WiFi wyparowalo... Dziwne że go w menu wogole nie ma. Statystyki wrzucę jak bd w domu. Raczej fizyczny problem, bo zauważyłem że jest jeszcze uwalone jedno złącze LAN.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Prawdopodobnie padł moduł Wi-Fi, przez co sterownik nie jest ładowany podczas startu systemu i przez to nie jest też widoczny w panelu konfiguracyjnym. Jeżeli nie minęły 2 lata od zakupu to możesz reklamować urządzenie w Orange z tytułu rękojmi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Trzeba wymienić na działający parametry linii są prawidłowe. Naprawić to może by się i dało wi-fi ze zdjęcia to nie zdiagnozuje, zależy co padło. Lan może już być nie naprawialny.