Rozłączenia internetu co godzinę

Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy
  • 8
  • 0
  • 0

Witam!

Jak w nazwie tematu, chciałbym poruszyć sprawę rozłączania mojej neostrady co +/- godzinę. Dzieje się to już od 2 dni i przeszkadza w używaniu internetu, ponieważ gdy stracę połączenie z internetem muszę fizycznie restartować router (odciąć od prądu) ponieważ nie mogę nawet wejść na 192.168.1.1 🙂

PS. W załączniku screenshot, na którym jest pokazana właśnie próba wchodzenia do routera przez przeglądarkę.

neostrada2.png
13 ODPOW. 13
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Zrób "twardy" reset routera. Przygotuj sobie swój login oraz hasło do logowania do neostrady (zazwyczaj jest ono na umowie). Jeśli to nie rozwiąże problemu skontaktuj się z BOK. Pozdrawiam.

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

@xKokos 

Jaki masz router i system windows ?

• 8
  • 0
  • 0

@Anonim

Jeżeli chcesz powiedzieć, że to przez mój komputer, to jesteś w sporym błędzie mój "kolego" 🙂 Wszystko działało bez zarzutu do przedwczoraj... Windows 7 Pro, Router FunBox 2.0

@Anonim

Zrobiłem 🙂 Jednak nic to nie dało

funbox.png
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

xKokos napisał(-a):

@vdsl2

Jeżeli chcesz powiedzieć, że to przez mój komputer, to jesteś w sporym błędzie mój "kolego" 🙂 Wszystko działało bez zarzutu do przedwczoraj... Windows 7 Pro, Router FunBox 2.0

@pablo_ck

Zrobiłem 🙂 Jednak nic to nie dało

@xKokos Jak już podajesz to statystyki DSL ?

• 8
  • 0
  • 0

Proszę 😉 Jest to niestety po restarcie, ponieważ po zerwaniu linii nie mogę się dostać do routera przez komputer 🙂

DSL.png
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

@xKokos Zobacz tu

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 541
  • 653
  • 24

Może to być też problem z kartą sieciową w komputerze. Kiedyś miałem podobny problem, pomogła zmiana sterowników, bo Windows Update zaciągnął sobie jakies nowe badziewne. Czy w tym samym czasie problem występuje również na telefonie lub innych urządzeniach? Jeśli tak to zostaje telefon do BOK i wymiana routera.

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Nie napisałeś, jak zachowuje się lampka @ podczas stracenia połączenia z internetem?

• 8
  • 0
  • 0

Lampka @ cały czas się świeci, dopiero gdy odłączę liveboxa od prądu i podłącze gubi połączenie na 2-3min i zapala się czerwone.