- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przekierowanie zakresu portów Funbox 2.0
Witam.
Chciałbym zapytać jak przekierować zakres portów na Funbox'ie 2.0, gdyż jak chcę przekierować zarejestrowany zakres tj. 1024–49151 to wyświetla się informacja: "błędny numer portu albo zakres". Jaki mam wpisać zakres lub port w opcji portu wewnętrznego i ogólnie jak wpisać ten zakres portów podany wyżej?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie również nie działa. Próbowałem mniejszą i większą pulę. Na własnym sprzęcie bez problemu śmiga.
Bug czy błąd w zapisie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No niestety, ale link do podobnego tematu na nic się zdał. Szukałem też instrukcji jak i filmików po angielsku, ale na nic sie to zdało. Oczekuję raczej prostej odpowiedzi w formie: wpisz to i to.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, jak napisałeś @Anonim, nic to nie wnosi, bo wiem jak się ustawia porty. Problem polega na tym, że funbox wywala błąd przy próbie wpisania zakresów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Avuler widocznie bug jest w oprogramowaniu, trzeba by to zgłosić, dobrze że mam własny router i nie od Orange internet, problemów mniej i możliwości konfiguracji więcej, inna opcja u ciebie to własny router, ale nie piszesz jakie łącze masz, miedż czy światłowód, ale w obu przypadkach da się własny router podpiąć, taki do 100zł załatwi problem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No niestety @Anonim , ale byłem zmuszony do Orange, gdyż chciałem internet kablowy, bo u mnie pakiet/radiowy by się nie sprawdził, w dodatku to jest po miedzi, ale już znam ten ból, bo w mieście u siebie miałem światłowód. Tak czy inaczej co do routera to odstawiałem te rozwiązanie na bok, bo to następne urządzenie zajmujące miejsce. Mogę oczywiście wpisywać porty normalnie bez zakresu i wtedy będą działały, aczkolwiek sporo by ich było, bo hostuje u siebie serwery czy to do ts'a czy gier (do prywatnego użytku i dla znajomych), dlatego też chciałem wprowadzić zakres. Co do zgłoszenia błędu w sofcie, to jest taka opcja na stronie orange, jeżeli tak to gdzie mniej wiecej? Dzięki za szybkie odpowiedzi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To już zgłoszenie trzeba do działu technicznego dać, może poprzez czat się da, bo telefonicznie będzie płatnie, by oprogramowanie poprawili, może tu ktoś z Orange to ruszy, inna opcja to Pomysł zrób w sekcji pomysły, by była możliwość ustawiania tych parametrów, bo może to jest na sztywno ustawione, bez możliwości modyfikacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W port zewnętrzny wpisz zakres portów np. 55555-55595 a w port wewnętrzny tylko pierwszy z zakresu 55555, kliknij zapisz. Oba zakresy się pojawią.