- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy z sąsiadem który przeciął kabel. Nie mam internetu i co zrobić?
Mam problem z sąsiadem.3 dni temu przeciął mi kabel od światłowodu biegnący przez jego piwnice.Technik był ,nawet nakrył go na gorącym uczynku i nic nie zrobił.I jestem teraz w kropce .Chciałem wezwać policję ale pan technik nie chciał czekać i tyle go widziałem Teraz jestem bez internetu domowego .Nie bardzo wiem co z tym robić.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy z sąsiadem
@Awular zgłosić warto. Nawet po to, aby mieć dowod, że to nie jest przypadkowe działanie, a wandalizm osoby trzeciej. Po takim zgłoszeniu warto zgłosić do Orange konieczność przebudowy łącza z pominięciem piwnicy dadiada. Zawsze można zrobić obejście nawet zabezpieczając kabel na nowej trasie w rurce czy listwie technicznej.
Pytanie: tylko Twój kabel uszkodził i czy tylko jeden biegnie przez jego piwnicę?
Masz namiar na tego technika? Warto, żeby zaświadczył o przebiegu sprawy. Poproś o kontakt z działem technicznym partnera technicznego, aby wspólnie ustalić sposób działania I zabezpieczenia kabla.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Awular trzeba się powołać na dokumenty, które sąsiad podpisywał w momencie budowy linii światłowodowej. Skoro światłowód biegnie przez jego piwnice, to musiał wyrazić zgodę. Teraz tylko trzeba by dotrzeć do wykonawcy oraz dokumentów.
Czy jesteś w stanie dotrzeć do wykonawcy światłowodu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Trochę to skomplikowane.Sasiad zezwolił na słowo .Pewnie żadnych dokumentów nie podpisał.Moze wspólnota mieszkaniowa , zarząd ale to mało wiarygodne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Awular musisz znaleźć i zrobić trasę alternatywną do piwnicy sąsiada
Oczywiście jeśli chcesz dalej mieć usługę. Ustal to z administracją. Koniecznie. Powiadom o tym techników Orange I pokaz którędy można poprowadzić przewód
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W tym sęk że nie bardzo jest inna możliwość.Ja mam umowę z Orange i nie ja powinienem się przejmować sama instalacją.Mysle że to usługodawca powinien teraz o to zadbać albo rozwiązać ze mną umowę nie z mojej winy a sąsiada pociągnąć do odpowiedzialności za koszty
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Awular Ty myślisz jedno, my wiemy drugie...Jeśli pomożesz w ustaleniu innej trasy z Administracją budynku i podpowiesz to operatorowi, który już nie będzie marnował czasu na kontakt z Adm to szybciej będziesz miał net...tym bardziej, że informacja do Adm sprawę naświetli i będzie mniej pytań do...
Ja bym wspomógl obie strony, to usprawni ich porozumienie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Około pół roku temu założyli mi Światłowód po około 7 miesiącach wizyt techników.Dokladnie 16 wizyt w tamtym roku .Każdy technik po wizycie rozkładał ręce.Okazalo się że pierwsza firma która prowadziła instalacje na budynku źle coś zrobiła.Oczywiscie był odbiór i tak już zostało . Czyli część mieszkańców ma Światłowód a część nie.Pisalem,dzwoniłem ,ponawialem zgłoszenia i nic .Dopiero po słownym dogadaniu się z owym sąsiadem tylko mi założyli .Wszyscy idą na łatwiznę.Teraz sąsiadowi odbiło i jest jak jest.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Awular tym bardziej jak zostawisz sprawę samej sobie, to dłużej potrwa..
Już wiesz, że łatwo nie jest, a jak nie znajdziesz rozwiązania wspólnie z Adm, to operator tym bardziej i odpisze reklamację, że brak zgody, warunków technicznych itp
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Awular dopytam, a czy nie ma możliwości ominąć piwnicę problematycznego sąsiada np. ciągiem wspólnym (korytarzem)?
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »