- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z internetem
Witam, mam pytanie odnośnie wymiany kabla telefonicznego. Jeżeli chciałbym go wymienić, to mogę to zrobić we własnym zakresie, czy tylko i wyłącznie orange jest w stanie to zrobić? Czy może jeszcze ktoś inny?
Cóż, u brata internet działa około 4 razy szybciej (u mnie 200kb, a u niego prawie 800kb), mieszkamy w sumie w tym samym budynku, a linie to kwestia jednego słupa. Panowie technicy mówili, że to pewnie wina przewodów, brat ma chyba nowe od słupa, a ja stare, przynajmniej tak to wygląda.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z internetem
Nie wiem jak to wygląda teraz, ale rok temu podobno wszystko było w miare ok, przynajmniej tak mówili technicy i ludzie na tym forum. Zainteresowałem się sprawą jeszcze raz, bo mój wspaniały internet 2Mb nie wyrabia kiedy dekoder jest podłączony do routera.
Ogólnie jeszcze powiedzmy 2 lata temu internet potrafił osiągnąć prędkość 700kb.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z internetem
@AtraudZgłaszaj to jeszcze raz niech naprawiaja technicy a TV masz po kablu czy SAT?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z internetem
Telewizja satelitarna, czyli mówisz, że coś w tych parametrach jest nie tak? Mógłbyś napisać co konkretnie i czy można mniej więcej przypuścić, czego to wina?
Ostatnim razem technicy mówili, że to wina odległości i starych przewodów/instalacji/kabli i nic się z tym nie da zrobić. Powiem szczerze, że już boje się wzywać techników, bo każde wezwanie/telefon na infolinię kończył się tym, że internet działał wolniej..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z internetem
Jeszcze to samo pytanie, oc na początku: jeżeli chciałbym wymienić kabel telefoniczny, to mogę sam to zrobić czy orange?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z internetem
Kable wymieniają technicy ty mozesz wymienic tylko w lokalu.