< Temat wydzielony z tego - moderator Mikołaj>
Witam, dzisiaj wymieniłem w salonie Orange LiveBoxa 3.0 na FunBoxa 2.0. Po podłączeniu FB2 transfer po WiFi i po kablu 72Mb/s na speedtest.net.
Po ok. 2h sprawdziłem na kilku urządzeniach i transfer dochodzi do 4-5Mb/s na kablu i po WiFi.
Dzwoniłem do Orange i po stronie sieci rzekomo nie widać żadnego problemu. Wystawili mi zgłoszenie techniczne i mam czekać do 36h.
Wykonałem jeszcze kilkanaście testów na telefonie (połączenie na 5GHz) i 2-krotnie transfer był 62Mb/s, a pozostałe testy nie przekroczyły 5Mb/s
Na stronie modemu połączenie jest zestawiane na 76Mb/s w download i 8Mb/s w upload. Testy speedtest.net nadal pokazują maksymalnie 5Mb/s. Co ciekawe Netflix full hd i YouTube 1080p działa bardzo dobrze. Pobieranie plików z testowych ftp też max 5Mb/s.
Upload jest cały czas w porządku - 7-8Mb/s.
Urządzenia:
2x PC z Windows 10
1x PC z Windows 7
Huawei P20Pro
Proszę o poradę, gdzie szukać rozwiązania, bo sprawa co najmniej dziwna dla mnie.
Jakie karty sieciowe są na PCtach? jaki standard obsługują? próbowałeś podłączyć urządzenia pojedynczo? czy zmiana serwera na speedteście daje takie same wyniki?
Na każdym z komputerów karty WiFi 802.11n, połączenie na 2,4GHz.
Telefon łączy się na 5GHz.
Sprawdzałem pojedynczo - ta sama sytuacja. Co więcej uzyskane wyniki 63Mb/s na telefonie były przy jednocześnie odpalonym Netflixie FHD.
Za każdym razem test wygląda tak jakby transfer był przycinany do 4,9Mb/s.
Zmiana serwera nic nie daje.
Hard reset modemu również nic nie dał.
@mikko1
podłącz komputer na kablu i zobacz jaki wtedy będzie pomiar
Magia Orange - wczoraj był problem, a dziś już działa wszystko OK.
PS. W moim pytaniu napisałem, że problem występuje również po kablu....