- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Podwójne okablowanie FTTH - umowa z Orange
Mam pytanie - znajomy mieszka w lokalizacji, gdzie założone są włókna Orange. Są tam też włókna lokalnego Operatora, który świadczy usługi FTTH Orange na swoich włóknach (BSA).
Pytanie za 100 punktów a nawet za 1000 - jak Kolega podpisze umowę na Orange światłowód to kto go podłączy ? Firma lokalna, która ma podpisaną umowę z Orange i Orange dzierżawi od niej sygnał czy też będzie podpięty na włóknie Orange?
Konsultantka w salonie nie była w stanie udzielić mu takiej informacji a infolinia również bladego pojęcia nie ma...
Jak Wy to widzicie Forumowicze?
Dla mnie to trochę Bareją trąca...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
z tym, że włókno od lokalnego ISP ma wprowadzone do lokalu (ma ich usługi) a sąsiedzi na tym samym łączu mają Orange Światłowód. Niedawno temu swoje włókna zakładało tam Orange i ludzie pogłupieli, bo mają podpisane umowy i łącza od lokalnego ISP....
co ciekawe drugi raz został poinformowany o tym, że może sobie podłączyć Orange światłowód.
Włókno Orange zostało podpięte w ramach POPC a lokalny ISP dostał zgodę od Orange na prowadzenie kabli ich studzienkami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mi się wydaje, że raczej na infrastrukturze Orange, z dzierżawionym łączem mogą być problemy.
+ Jeśli sytuacja wygląda tak jak to opisałeś, to raczej będą się starali o przeniesienie klientów na własne łącze
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85 są dwa różne OLT - jeden ma firma X, która dzierżawi swoje łącze dla Orange a drugi OLT jest własnością firmy Orange. Zastanawia mnie polityka firmy Orange, że decyduje się ponosić podwójny koszt, bo klientów będzie mogła ewentualnie przepiąć za około 2 lata (niedawno podpisane były tam umowy jeszcze na łączach lokalnego ISP).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange samo narzuca wysokość opłat hurtowych. W wielu przypadkach jest tak, że gdyby nie umowy z Orange wielu ISP by upadło, szczególnie w wielu lokalizacjach gdzie do tej pory nie sprzedawały się usługi danego ISP a nagle sprzedał się Orange Światłowód. Tutaj Orange jako ten "większy" narzuca warunki.
Mam z pewnego źródła informację o takich cenach i wcale nie są jakoś wybitnie wysokie. Niestety nie jestem upoważniony by się takimi informacjami dzielić się gdziekolwiek a zwłaszcza na forum.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
zależy co rozumiesz pod pojęciem wysoka stawka...
ten przykład, który znam ma śmiesznie niskie ceny, które zostały ustalone przez Orange bez możliwości negocjacji.
- « Poprzedni
- Następny »