- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange tragiczne wyjscie na swiat, kiepskie styki miedzyoperatorskie
Gwoli ścisłości, @Anonim:
- W rankingu szybkości speedtest.pl dla sieci mobilnych Orange jest na pierwszym miejscu, od dawna.
- W rankingu łączy Światłowodowych też to Orange jest na pierwszym miejscu.
- W rankingu sieci stacjonarnych UPC jest już na drugim miejscu, bo wyprzedziła ich INEA, ale ponieważ i UPC i INEA świadczą usługi tylko w miastach (?), gdzie infrastruktura operatorów jest zwykle bardziej nowoczesna to imo te miejsca są dyskusyjne 😉
- No i, co istotne, nawet internet stacjonarny od Orange jest wyżej oceniany przez użytkowników niż UPC.
Sorry, za offtopic. W temacie połączeń międzyoperatorskich pracujemy nad ich poprawieniem, ale rzeczywiście to nie jest kwestia zmiany jakichś ustawień tylko przebudowania całego procesu i umów między operatorami, więc nie ma szybkiego rozwiązania 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Acha, to ja podziękuję za taki internet. Poprawa może nastąpić za pół roku, za rok...albo nigdy.
Wracam do UPC jak najszybciej sie da, pomimo iż tez na nich narzekałem, ale to nic w porównaniu do Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Astral dzięki za info. Zobaczę co jest grane. Masz więcej takich przypadków?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W praktyce wygląda to tak
https://www.youtube.com/watch?v=nK4eMRBGU_s
100 KB/sec (predkosc widoczna na dolnym pasku)
Serwer ma przeustowośc 1.55Gbit/sec, a w momeńcie kiedy się łączyłem był obciążony w w niecałych 10%. Pomijajac zakres godzin kiedy łącze źle działa pobieram z niego pełną parą 300mbitów.
Łącze sie z serwerem ftp, który niestety ale z łączem działa tragicznie w godzinach od 12 do 2:00 rano
Takich stron jest więcej. Niestety aby pobrac plik, który mnie interesuje jestem zmuszony jak za zamierzchłych czasów czekać aż łącze zacznie normalnie działać. Wiadomo, że "po nocy" niewiele osób siedzi, a w ciągu dnia jest sie w pracy. Wiec jak poludniu chce sobie cos pobrać to moge o tym zapomnieć. Predkosc naprawde nie musi byc nie wiadomo jak szybka, ale 70KB/sec jest nie do zaakceptowania.
Niestety ale czesto jest tak, że alternatywy nie mam i nie moge sie połączyć z innym ftpem
Wyniki speedtest.net pokrywaja sie z tym co pokazuje ftp.
Jak na www spowalnia dana lokalizacja (Bergen/Norwegia), to samo dzieje sie z serwerem ftp.
Sprawdzcie sobie dla przykladu (kolejnego) tą lokalizacje teraz i rano przed poludniem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Artur napisał(-a):Gwoli ścisłości, @vdsl2:
- W rankingu szybkości speedtest.pl dla sieci mobilnych Orange jest na pierwszym miejscu, od dawna.
- W rankingu łączy Światłowodowych też to Orange jest na pierwszym miejscu.
- W rankingu sieci stacjonarnych UPC jest już na drugim miejscu, bo wyprzedziła ich INEA, ale ponieważ i UPC i INEA świadczą usługi tylko w miastach (?), gdzie infrastruktura operatorów jest zwykle bardziej nowoczesna to imo te miejsca są dyskusyjne 😉
- No i, co istotne, nawet internet stacjonarny od Orange jest wyżej oceniany przez użytkowników niż UPC.
Sorry, za offtopic. W temacie połączeń międzyoperatorskich pracujemy nad ich poprawieniem, ale rzeczywiście to nie jest kwestia zmiany jakichś ustawień tylko przebudowania całego procesu i umów między operatorami, więc nie ma szybkiego rozwiązania 😞
@ArturCałe szczęście dla jednej aplikacji na Smart TV gdzie wykupiłem,abonament to spieram się mobilnym internetem z innej sieci bo Orange negocjuje warunki miedzyoperatorskie i twierdzi ze to wina firny Samsung.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
I jak tam idzie poprawa Administratorzy ? Remi, Artur, co przez ostatni miesiąc się zmieniło ? Poproszę o konkrety.
Poprawiacie coś czy dalej psujecie ?
Bo dziś do sporej listy "spowalnianych" serwerów dołączyły kolejne dwa z których korzystam.
Wczoraj wieczorem 40MB/sec, dziś 55kb/sec. BRAWO ORANGE!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@AstralNic się nie zmienia, w Orange zobacz, jak zmienia się internet mobilnyhttp://www.speedtest.pl/ranking_isp/5/ranking_mobilnych_dostawcow_internetu_w_polsce
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A co mnie obchodzą mobilni dostawcy internetu. Ja mam po kablu...