- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange a infrastruktura Inea
Witam,
jak mogę dowiedzieć się, czy Orange zamierza dzierżawić infrastrukturę światłowodową kładzioną właśnie przez Inea na mojej ulicy. Wg Inea koniec budowy to listopad tego roku. Zależy mi na światłowodzie, a mam umowę na internet z Orange do końca 2020 r.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To są prywatne informację operatorów ale wątpię by Orange wynajmowało czyjąś infrastrukturę skoro ma swoją .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W tej części mojej miejscowości Orange nie ma swojego światłowodu, na mojej ulicy jest tylko miedź i Neostrada do 10Mb. W Poznaniu (i nie tylko) Orange podpisał umowę z Inea na dzierżawę ich łącz, więc to nie jest jakaś niestandardowa procedura, jeśli im się to będzie opłacało w danej lokalizacji, Chodziło mi bardziej o to, z jakim wyprzedzeniem i kto w Orange może mi udzielić takich informacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
a spoko nie chciałem w błąd wprowadzać nie wiedziałem że korzysta z innej konkurencji
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Piotrekk85, masz na myśli 2-3 miesiące przed planowaną datą ukończenia inwestycji? Facet z Inea mówi o końcu listopada, więc wychodziłoby, że sierpień-wrzesień powinni mi już powiedzieć?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam, Orange nie dzierżawi infrastruktury tylko dostaje adresy POPC od Inei na bieżąco gdzie zostało w danej chwili uruchomione. Ale co koniec budowy czego? Jeśli u Ciebie w danej miejscowości dopiero zaczęli kopać światłowód i jeszcze zależy jaki to jest etap: 1 etap - podłączenie budynków aż do instytucji publicznej (szkoła, ośrodek kultury itp.) i podłączenie głównego światłowodu Inei do centrali, 2 etap - reszta miejscowości. Na pierwszym etapie trwa 9 miesięcy do odbioru od rozpoczęcia założenia światłowodu (pierwszy dzień pracy ekipy) + maksymalnie miesiąc na uruchomienie usługi. A w drugim etapie 4-5 miesięcy do odbioru i tak samo plus miesiąc na uruchomienie usługi. Przykładowo u mnie odbiór całej infrastruktury z drugiego etapu był 15 maja, a uruchomienie usługi 5 czerwca. Mam dostęp do pliku gdzie są podane adresy wraz datą odbioru instalacji . Nawet jest link do specjalnej strony tylko trzeba dobrze szukać.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »