- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Światłowód, brak transferu
Cześć, mam problem z funbox 3.0. Transfer na wi fi na kilku urządzeniach to 0,5 mbps maksymalnie pobierania i wysyłania. Nie wiem jak działa na kablu, bo nie mam jak sprawdzić. Strony w ogóle sie nie wczytują na wi fi z takim transferem. Wiem że nie będę miał 100 mbps ale moglo to byc chociaz z 50 bo tyle osiągam na innych wifi na tych urządzeniach. Na łączonych i rozdzielonych pasamach działa to tak samo źle, i nie ma poprawy. Zmiana kanałów tez nic nie daje. Czy ktoś miał podobnie i wie co może być przyczyną takich transferów. Wszystkie diody świecą na zielono.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim czy przy rozdzielonych pasmach 2,4 GHz i 5 GHz nazwy WiFi były takie same, czy zmieniana była nazwa przynajmniej dla WiFi 5GHz?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Korzystam tylko z urządzeń mobilnych ipad, redmi note 4 oraz samsung a20e. (Redmi i ipad maja i 5ghz i ac) i na wszystkich jest tak samo, taki sam słaby transfer. Na innych wifi w innym mieszkaniu działają bez zarzutu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
jak rozdzieliłem pasmo to do 5ghz dotałem własnie ta końcówke wiec miały inne nazwy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim Dobrze, że WiFi miały różne nazwy i niech zostaną rozdzielone WiFi z różnymi nawami. Sprawdź jeszcze szyfrowanie sieci WiFi. Proponuję ustawić WPA2-PSK. Podejrzewam, że możesz mieć ustawiony MIX lub WPA/WPA2.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim skorzystaj z pasma 2,4GHz, ma lepszy zasięg, jak na nim też tak wolno internet działa, to zgłoszenie zrób i wymień FunBox, internet na nim po wi fi musi działać, to co masz to masakra.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
zmiana na inne szyfrowanie niestety nic nie dała, nadal takie słabe transfery. zasięg bardzo dobry, ping 5 Ms, a transfer 0,5 mbps
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim masz możliwość sprawdzenia, czy po kabelku też takie prędkości osiągasz?
Jeżeli nie, to może być wada routera i powinien zostać wymieniony.
Sprawdź jeszcze czy nie masz na WiFi nałożonego ograniczenia prędkości w routerze.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »