ONT na sieci Zicom

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35094
  • 293

ONT na sieci Zicom

Dlaczego od razu przyklejony? Można schować dokładnie tak samo jak chowa się skrętkę. U mnie idzie wewnątrz domu jakieś 10m, ale akurat w piwnicy więc to mi zupełnie nie robi różnicy. Do części mieszkalnej wchodzi tylko jakieś 10cm. Mojego zmysłu estetycznego nie razi.😉

Poziom 17, Badacz Przestworzy
  • 32
  • 76
  • 0

ONT na sieci Zicom

ONT i przyłącze już mam, ale okazuje się, że na wizytę technika Orange muszę czekać dwa tygodnie - pierwszy dostępny termin 13 października. Pani na infolinii zasugerowała mi bym wziął router z salonu. Czy wtedy też dostanę login i hasło? Mam już dość zabaw z Zicomem, więc wolę się upewnić.

• 8676
  • 35094
  • 293

ONT na sieci Zicom

Skoro BOK ci to doradził, to pewnie tak się da. Z podłączeniem sobie oczywiście poradzisz, a salon przed wydaniem ci sprzętu będzie przecież musiał wprowadzić to do systemu. Login powinieneś mieć na umowie, hasła znać nie musisz, Funboxa sam sobie je ściągnie. Można też uzyskać je przez SMS.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 85
  • 326
  • 0

ONT na sieci Zicom

@Maron24napisał(-a)

ONT i przyłącze już mam, ale okazuje się, że na wizytę technika Orange muszę czekać dwa tygodnie - pierwszy dostępny termin 13 października. Pani na infolinii zasugerowała mi bym wziął router z salonu. Czy wtedy też dostanę login i hasło? Mam już dość zabaw z Zicomem, więc wolę się upewnić.

Może nie Zicom, ale u mnie instalacja na sieci lokalnego operatora wyglądała tak, że przyjechali technicy od lokalnego i zrobili przyłącze oraz zainstalowali ONT, a pod koniec ich prac przyjechał technik z Orange z Funboxem.

• 32
  • 76
  • 0

ONT na sieci Zicom

@j131napisał(-a)
Skoro BOK ci to doradził, to pewnie tak się da. Z podłączeniem sobie oczywiście poradzisz, a salon przed wydaniem ci sprzętu będzie przecież musiał wprowadzić to do systemu. Login powinieneś mieć na umowie, hasła znać nie musisz, Funboxa sam sobie je ściągnie. Można też uzyskać je przez SMS.

Bez hasła nie zaloguję się do sieci z mojego własnego routera... Ten od orange nie jest mi do niczego potrzebny

• 32
  • 76
  • 0

ONT na sieci Zicom

@mily___ napisał(-a)

Może nie Zicom, ale u mnie instalacja na sieci lokalnego operatora wyglądała tak, że przyjechali technicy od lokalnego i zrobili przyłącze oraz zainstalowali ONT, a pod koniec ich prac przyjechał technik z Orange z Funboxem.

To u mnie niestety trzeba czekać dwa tygodnie, więc wolę samemu odebrać modem, bo i tak nie będę z niego korzystał...

• 8676
  • 35094
  • 293

ONT na sieci Zicom

To hasło jest napisane na obudowie.

• 32
  • 76
  • 0

ONT na sieci Zicom

To do neostrady? Nie do wifi?

• 8676
  • 35094
  • 293

ONT na sieci Zicom

To do Neostrady dostaniesz tylko SMSem na życzenie wyrażone przez czat. Ale zanim podłączysz swój ruter, powinieneś jednak podłączyć Funboxa, po to żeby upewnić się że wszytko działa zgodnie z umową. Jeśli to nowa umowa to faktycznie o hasło będziesz musiał poprosić, na umowie go nie ma ani w salonie go nie znają. Jest jakaś funkcjonalność w portalu MO rzekomo do odzyskiwania tego hasła, ale to mi nie działało kiedy ostatnio sprawdzałem. Ale przez czat bezproblemowo przechodzi. W czasie wysyłania hasło Funbox musi być offline (to jest de facto zmiana hasła).

• 8676
  • 35094
  • 293

ONT na sieci Zicom

@Maron24napisał(-a)

...
modem, bo i tak nie będę z niego korzystał...

Oczywiście możesz też spróbować po prostu wejść na portal MO i poprosić o hasło na czacie. Jeśli usługa jest już aktywna to to powinno wystarczyć żeby je dostać. Modemu operatora w tej sytuacji nawet nie musiałbyś odbierać. Wątpię żeby to zadziałało (aktywacja usługi bez zarejestrowania Funboxa w SYSTEMIE), ale spróbować nikt nie zabrania. No chyba że nie możesz mieć konta na MO, ale to by znaczyło że nie podpisałeś jeszcze umowy, a wtedy hasła do niej oczywiście jeszcze nie ma.