- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowa oferta od 18.06
Uczciwie trzeba porównywać stawki stare 100 - nowe 300, stare 300 - nowe 600, stare 1 giga - nowe 1 giga.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowa oferta od 18.06
Wzgledem "starej" 300, bo to ten sam pulap cenowy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowa oferta od 18.06
Czyli 300 mb\s będzie bez zmian cenowych ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowa oferta od 18.06
Cenowo nowa 300mbit powinna byc na poziomie obecnej 100mbit, moze odrobine drozsza. Ogolnie predkosci w gore i ceny tez delikatnie w gore oprocz 1gbit gdzie powinno byc pare zl mniej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowa oferta od 18.06
"wow" to będzie jedynie wtedy,gdy sprawią,że łącza będą stabilne 24h/7. Inaczej cóż z ów ofert skoro na łączu czy to 300 czy 600 czy neo czy światło możemy zapomnieć o stabilności..? A w związku z tym mamy do czynienia z problemami typowymi jak np spadek prędkości, zwiększone opóźnienie etc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowa oferta od 18.06
Podczas dzisiejszej instalacji otrzymałem standardowy cennik dla "Klientów, którzy zawierają umowę lub aneks do umowy od 18 czerwca 2019 r.".
W stosunku do obecnego cennika zmieniły się praktycznie tylko opcje usługi (ceny zostały):
- do 300 Mb/s (Światłowód) - 200 zł miesięcznie
- do 600 Mb/s (Swiatłowód) - 220 zł miesięcznie
- do 1 Gb/s (Światłowód) - 300 zł miesięcznie
Dla porównania aktualny cennik:
https://www.orange.pl/b/binaries/PL/769/cennik_neo_WERBENA.pdf
Morał z tego taki, że wycofują na FTTH opcję 100Mb/s, która zmienia się na 300Mb/s, obecna 300Mb/s rośnie do 600Mb/s, 1Gb/s bez zmian.
Patrząc na zmiany w hurcie, myślę że dodatkowo można liczyć na większy upload, czyli:
300/50 Mbps
600/100 Mbps
1 Gbps / 300 Mbps
Mam nadzieję, że to pomoże w podjęciu odpowiedniej decyzji. 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowa oferta od 18.06
Obawiam się, że mogą policzyć miesięczną opłatę za modem. W zamówieniu była tylko mowa o braku opłaty za aktywację i rezygnację.Jednak niespecjalnie się tym przejmuję, bo myślę, że wytrzymam z tym "cudem" max 2 miesiące - chcę dokładnie przetestować FFTH Orange.
Wrażenia po pierwszych testach mam takie, że nawet Multimedia ma lepsze trasy i mniejsze opóźnienia do większości serwerów w PL. I co najważniejsze - jest możliwość wykupienia stałego, zewnętrznego IP. W Orange dla domu chyba nie maja zamiaru zaoferować takiej opcji. Z kolei do kupna BiznesPakietu Fiber potrzebna jest firma (DG). Można później zrobić cesję na osobę fizyczną, ale chyba jednak mi się nie chce bawić w ten sposób. Brak stałego IP w moim przypadku całkowicie wyklucza tę usługę jako podstawowe łącze.
I jako ciekawostka - bez większych problemów dostałem do usługi osobne ONT+Funbox 3.0
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowa oferta od 18.06
Ceny promocyjne sa takie same jak obecnie? Tj 59.99 69.99 i 89.99?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowa oferta od 18.06
Czyzby szykowało się jakieś podniesienie prędkości downloadu w opcji 1gbit? Dzis 1.2 1.3 gbit podczas speedtestu:
https://imgur.com/a/IPgjQqN