- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie dziala internet
czasami nie dziala internet w ogule. w sumie dziala bardzo slabo
mam w umowie szybkosc 600mbs, ale 600mbs nigdy nie mam, test -
i tak zawsze, co to za sprawa? nie moge otworzyc strone orange zeby zrobic oplate, bo taki mam superszybki internet od orange xD
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie dziala internet
@vvvoA co masz w loginie do Neostrady xxxxxxxx@neotrada.pl/ipv6 czy bez ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie dziala internet
bylo /ipv6, ale przyjechal do mnie technik od orange i powiedzial zebym wpisal bez /ipv6, ale lepiej nie stalo
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie dziala internet
Witam
Wpisz login bez "ipv6", zapisz w ustawieniach i zresetuj router, aby wznowić sesję. Samo usunięcie odnośnika protokołu nie zawsze daje oczekiwane efekty. Poza tym sprawdź jakie masz "osiągi" na kablu a później po wifi. Jeżeli na wifi są znaczne spadki, wina leży po stronie karty wifi w komputerze. Wykonaj parę testów krzyżowych podłączając do Twojej sieci inne urzadzenia np laptop od znajomego oraz np smartfony i wykonaj na nich pomiar.
Dodam od siebie że Twoje osiagi są porównywalne do usługi mojego znajomego w Toruniu, gdzie przy zakupie opcji 300Mb/s wyciąga tylko max 140Mb/s , oczywiście po usunięciu ipv6 (z dopiskiem net ledwo "zipał")...osobiście przy moich 100Mbs w umowie, po kablu łapię max 80-84Mbs...karta wifi starego standardu, do wymiany, więc nie bedę się "chwalił" jej osiągami 😉
Pozdrawiam
Maciej