- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Neostrada do 10 Mb/s - niska prędkość
@Citi2017 W sumie racja, ale głupio płacić tyle $$ za średnio 1.20 mbps (tyle mam najczęściej) (wiem, nie mam szans na pełne 10 Mbps ze względu na > 4km od najbliższego DSLAM'u).
@Anonim Technicy podobno będą w poniedziałek, więc porozmawiam z nimi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
rozumiem ciebie możesz próbować z technikiem pogadać na czacie ale jak daleko jest stacja to fakt nic ci nie poradzą dlatego tez ta umowa jest do 10 mb/s 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jakby ktoś się interesował, to są osiągi internetu LTE w moich okolicach
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A po co żeś tę Neo przedłużał, skoro wiedziałeś że parametry linii masz takie beznadziejne?
Ja obecnie mam umowę na czas nieokreślony - czyli przedłuża się co pół roku i w każdej chwili mogę im powiedzieć - dziękuję.
Mi jak kiedyś spadła prędkość wysyłania do zera i ich technik nie umiał tego naprawić to zerwałem umowę z ich winy.
Po dwóch latach nagle okazało się że mogę mieć prędkość Neo 17 - 18 Mbit i wysyłanie też na Full.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja wiem, że byłem głupi, przedłużając umowę 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A mam pytanie: Posiadając inny router, osiągnąłbym wyższe prędkości synchronizacji? Pamiętam kiedyś, na routerze było 4500 kbps, a na testerze ADSL to 4800 kbps.
Inny przykład: Mój kolega, który mieszka znacznie bliżej od DSLAM'u, to kiedyś używał ten sam router co ja (Orange Modem WiFi) i na speedteście miał 7.50 Mbps, a teraz ma Liveboxa 2.0 i ma równe 8 Mbps.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim posiadając inny router nie osiągniesz wyższych prędkości, coś z linią jest nie tak, technicy powinni zdiagnozować usterkę, zdalnie na Forum tego nikt nie zrobi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Okej. Prawdopodobnie w poniedziałek przyjadą technicy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonimnapisał(-a)A mam pytanie: Posiadając inny router, osiągnąłbym wyższe prędkości synchronizacji? Pamiętam kiedyś, na routerze było 4500 kbps, a na testerze ADSL to 4800 kbps.
Inny przykład: Mój kolega, który mieszka znacznie bliżej od DSLAM'u, to kiedyś używał ten sam router co ja (Orange Modem WiFi) i na speedteście miał 7.50 Mbps, a teraz ma Liveboxa 2.0 i ma równe 8 Mbps.
Dla przykładu tego typu router z dobrą (krótką) linią i dobrą kartą na centrali tyle wyciąga. Linia nadaje się do VDSL-a, ale sobie tam działa właśnie taki router.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja mam takie parametry:
I
I mi mówią że na tej linii nie da się VDSL uruchomić.