Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Neostrada.. Małe komplikację po montażu światłowodu - wilgoć na ścianie

Arkadiusz12
Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy

Wiadomość zawiera obraz
  • Witam..post bardziej o charakterze informacyjnym..może komuś kiedys przyda sie taka wiedzaPolecam dokładnie "sprawdzać" monterów internetu stacjonarnego..z czasem mogą wyniknąć różne ciekawe rzeczy..w moim przypadku po 1,5 roku..wilgoc w garażu..w deszczowe dni kałuża na podłodze,mokra ściana..i oczywiście dodatkowe koszty takie jak ponowna rozbiurka kostki na podwórku i zabezpieczanie odwiertu ale to wszystko dopiero na wiosne..a wystarczyło sprawdzić czy zabezpieczają odwiert przed zasypaniem...

20231222_151322.jpg

*Temat przeniosłem z działu "O społeczności" - moderator Wojciech.

4 ODPOW. 4
IreneuszCD
Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny

@Arkadiusz12  ewidentnie nie zrobione jak trzeba, ale nie każdy monter zrobi to porządnie, ja nie kazałem Interowi tego robić, sam to zrobiłem, jako bonus 10 metrów światłowodu zostawił.

Gro mieszkania w blokach i takiej sytuacji nie będzie, domek to odrębną sprawa, trzeba dopilnować montera.

agat13
Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny

@Arkadiusz12  powiem tak: wszyttkie działania techników są ubezpieczone od takich wypadków. Ja bym zgłosił takie "cudo" i wnioskował o zwrot kosztów naprawy

W końcu odpowiadają za swoją robotę i jej konsekwencje negatywne. 

Należy Ci się to jak najbardziej i jeśli nawet nie chodzi o koszty, to zwrócą na to uwagę następnym razem, co ( jak napisałeś) jest celem tematu...

marder
Poziom 29, Znawca Przestworzy

@Arkadiusz12 rozumiem że otwór jest wykonany na dworze poniżej poziomu ziemi. Rzadko się zdarza taka sytuacja. Widocznie woda ścieka w tym miejscu (może z rynny) albo teren jest pochyły a nie ma zadaszenia nad elewacją. Monterzy przy takich małych przewiertach rzadko kiedy uszczelniają otwór. Nie mniej przydało by się zastosować np. Ceresit.

Pit2024
Poziom 19, Odkrywca Przestworzy

Arkadiusz12 planujesz samodzielną naprawę? Jeśli tak to zaraz mogę podesłać swój "patent".