Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Montaż światłowodu

ROZWIĄZANE
Highlighted
Citi2017
Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny

Montaż światłowodu

tak tylko czat czyny dopiero  wtorek będzie Emotikon: Szczęśliwy a najlepiej pisać do nich list

Czullo
Poziom 22, Odkrywca Przestworzy

Montaż światłowodu

@Maciejka28jeśli swiatlowod nalezy do orange to nie bedzie zadnego ONT. Do nowych instalacji ftth jest tylko funbox 3.0.  Po drugie cala instalacje lacznie z peszlami wykonuja technicy i gniazdko bedzie tam gdzie sobie zazyczysz, w piwnicy czy na strychu.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Montaż światłowodu

Tam będzie Nexera.
Citi2017

Montaż światłowodu

@Czullotam będzie Nexera i oni swoje ONT dają .

Maciejka28
Poziom 18, Badacz Przestworzy

Montaż światłowodu

No właśnie u mnie będzie NEXERA a z tego co mi znajomy pisał (ma niedaleko swoją wieś i jemu już założyli) to światłowód jest podpięty do domu a dalej idzie po podłodze aż do routera , wiec tak troche średnio dlatego pytam się was jak już sie przygotować bo nie chce mieć takiej sytuacji że przyjdzie monter i powie : ,,No niestety my tylko doprowadzamy przewód , nie montujemy skrzynki ani żadnych peszli to musi pan wykonac we własnym zakresie"

a jeszcze mam pytanie 

Czyli że jak już bede miał swiatłowód założony przez nexere to jak puźniej zgłosić się do orange z prośbą aby to ich usługi były oferowane na mojej wsi. 

pytam sie o to bo moj znajomy miał zakładany światłowód rok temu i ma tylko dostawce księżyc

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Montaż światłowodu

A jesteś pewien że tam jest nexera? księżyc ma też trochę własnych kabli.
Orange na Nexerze dopiero od lipca tego roku przyśpieszyło bo wcześniej uzgadniali certyfikację sprzętów.

A mógłbyś podać nazwę miejscowości znajomego?
Maciejka28

Montaż światłowodu

Miejscowość znajomego woj i gmina ta sama co ja a miejscowość to Czechy 

I właśnie bardzo by mi zależało aby światłowód dostarczał orange

Więc może jak dopiero pod koniec przyszłego o roku będę miał światłowód to orange już zdąży się dogadać z nexera i będę mógł korzystać z internetu orange

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Montaż światłowodu

Orange już się dogadało z Nexerą. Zapłaciło wszystkie opłaty za dostęp do sieci (wstępne). Jest już pełna certyfikacja urządzeń (tych które są aktualnie wydawane do nowych umów). Kwestia migracji systemów i dopisania adresów po oddaniu inwestycji (max pół roku).

Co do miejscowości Czechy - Nexera tam dogadała się z lokalną firmą Aves na sprzedaż detaliczną (to chyba nazwa grupy firmy Księżyc). Być może zatem jeszcze adresy nie są wpisane.
Maciejka28

Montaż światłowodu

czyli ze jak juz bede mial swiatlowod zalozony przez nexere to najprawdopodobniej bede mogl miec internet od orange ?

Citi2017

Montaż światłowodu

@Maciejka28  pod  warunkiem że dogadają się operatorzy Emotikon: Szczęśliwy