7 godzin(y) temu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
7 godzin(y) temu
Mam jeszcze jedno pytanie, tym razem stricte pod kątem grania online, szczególnie Tibii
Czy ktoś korzysta z Orange po PŚO HFC (koncentryk → Hiron CODA-57 → Ethernet → Funbox 7 / własny router) i może napisać, jak to się sprawuje w praktyce podczas grania?
Interesuje mnie przede wszystkim:
- jaki macie ping do serwerów Tibii,
- czy ping jest stabilny, czy zdarzają się skoki/jitter,
- czy występuje packet loss,
- czy podczas grania zdarzają się krótkie zerwania albo lagi,
- jak wygląda sytuacja w godzinach wieczornych i nocnych, kiedy sieć jest bardziej obciążona,
- czy ktoś zauważył różnicę między Orange PŚO HFC a wcześniejszym UPC/Play po tym samym koncentryku.
Gram w Tibię praktycznie codziennie i zależy mi bardziej na stabilnym połączeniu i braku krótkich zerwań niż na samych 900 Mb/s. Przy grze nawet chwilowy lag albo utrata pakietów potrafi być problemem.
Jeżeli ktoś gra w Tibię na Orange PŚO HFC, najlepiej gdyby podał np. ping z gry w normalnych godzinach oraz czy zdarzają się skoki pingu/packet loss.
Dzięki!
Etykiety:
1 ODPOWIEDŹ 1
5 godzin(y) temu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
5 godzin(y) temu
Mam jeszcze jedno pytanie, tym razem stricte pod kątem grania online, szczególnie Tibii
Z HFC jest taki problem, że 2 bloki obok siebie mogą mieć różne pingi. To po prostu zależy od lokalizacji, czyli szczęścia 🙂