- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Konfiguracja Ubiquiti UCG Ultra z ONT – dual stack IPv4+IPv6
@mily___napisał(-a)
@ksqnapisał(-a)I skończyło się rumakowanie... Dzisiaj już limit jest liczony wspólnie dla obu sesji i przy speedteście korzystającym z IPv4 + IPv6 wyciąga mi prędkości równo zgodnie z umową. 😞
Trzeba było trzymać to w tajemnicy, to może Orange by nie "naprawiło"! 😄
U mnie dalej działa 🙂
Jaki masz ONT?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak dobrze pamiętam to Huawei HG8010H, ale mam internet na sieci lokalnego operatora
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ograniczenie dual stack do prędkości z umowy u mnie pojawiło się mniej więcej z zamianą ONT z Huawei na ZTE. Możliwe, że ten drugi ma większe możliwości w zakresie ustalania przepustowości i filtracji VLAN, bo do VLAN z IPTV też straciłem dostęp.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pytałem o to techników i nie chcieli jednoznacznie się określić. Pośrednio tylko wnioskuję z ich wypowiedzi że nie jest to konfigurowane w jednakowy sposób wszędzie, albo może że nie jest konfigurowane w jednym tylko miejscu. Być może że ONT jest częścią "problemu" ale nie wydaje mi się żeby był aktywną jego częścią. Raczej coś wyżej jest zrobione inaczej. Na obcej sieci Orange może też mieć bardziej ograniczone możliwości. Za mało doniesień żeby wyrobić sobie spójny obraz rzeczywistości. Co zresztą jest naturalne, bo jak komuś coś takiego działa to najczęściej woli się nie chwalić. Mnie tam nie działało nigdy.
- « Poprzedni
- Następny »