- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jaką macie szybkość na światłowodzie funbox 3.0 na 2,4Ghz wifi
@Ela12 obstawiam że ta karta wi-fi 2.4GHz tylko 20MHz obsługuje, pisał że nie ma trybu auto, tylko w tym trybie karta wi-fi obsługuje 20MHz i 40MHz, tak poza tym na samo 40MHz ustawić się nie da, masz albo 20MHz albo tryb auto 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak próbowałem różnych szyfrowań i jest to samo.
jak ustawię 40mhz to też bez zmian.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonimnapisał(-a)
@Ela12 obstawiam że ta karta wi-fi 2.4GHz tylko 20MHz obsługuje, pisał że nie ma trybu auto, tylko w tym trybie karta wi-fi obsługuje 20MHz i 40MHz, tak poza tym na samo 40MHz ustawić się nie da, masz albo 20MHz albo tryb auto 😉
@Anonim, a ja miałam odwrotnie: karta moja ('N') obsługuje 40 MHz, a FB 3.0 nie obsługiwał wtedy; i musiałam czekać na poprawkę softu FB.
Ela
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ela12 też miałem w Laptopie dziadowską kartę wi-fi, ale zmieniłem na najlepszą jaka była pod niego, zjadło 120zł, teraz używki za 50zł na Allegro, srogo przepłaciłem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Irek! Nie wiem jak to się stało ale zminiełem ustawienia z WPA2-PSK/mixed na WPA2-PSK/AES
i coś teraz podziałało chociaż wcześniej nie było różnicy.
Mam teraz 21megabita. Zawsze coś. Szkoda tylko że technik jak przyszedł to mi powiedział że to jest normalne[16Mb] i nic się nie da zrobić a wy mi tu pomagacie chociaż nie macie płacone od orange.
Jak facet tak gadał to wyciągnałem telefon, a on na to że ten tel też nie ma radia 5gz. Ja na to -tak tak ! to jak pan wytłumaczy że mam na komórce 38megabitów ! to koleś się tylko uśmiechnął i nic nie powiedział.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@zeenon84 nie dość że nie pracuję w Orange, to nie mam sprzętu od Orange, zgaduję w ciemno, to naprawdę trudne jest 😉
Tak na marginesie ta karta w Laptopie co masz bardzo kapryśna i mało kto ją chwali, chyba ona tak spowalnia transfer.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
tak. To stary lapek ale na tamte czasy kiedy był kupiony to była okazja i się sprawdzał. Teraz też nie jest źle mama używa go do skypa, przeglądania ryjbuka i Jutuba. Więc te 21megabita własciwie starcza. No ale płacę to wymagam a tu widzisz technik nawet nie chciał zajrzeć do lapka i ustawień.
Mam też starego IBM thinkpad na nim też teraz mam 21megabit. Jednak nadal nie mogę zdzierżyć dlaczego nie mam ~40mega jak na komórce. Coś tu jest nie halo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonimnapisał(-a)@Ela12 też miałem w Laptopie dziadowską kartę wi-fi, ale zmieniłem na najlepszą jaka była pod niego, zjadło 120zł, teraz używki za 50zł na Allegro, srogo przepłaciłem.
@Anonimcoś kręci. Pisałam, że karta u mnie jest w porządku, tylko musiałam czekać na poprawę softu FB przez Or., bo też miałam podobnie niską szybkość w komunikacji między oboma urządzeniami.
Ela
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ela12 masz rację 😉 Nie doczytałem czy już nazbyt szybko piszę, dam na luz, bo niepotrzebnie zamieszałem 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@zeenon84 technika nie obchodzi zbytnio wi-fi, chyba że nie działa wcale, bo ty za dostęp kablowy do usług Orange płacisz, regulamin nic nie wspomina o zagwarantowaniu najwyższej możliwie szybkości po wi-fi, problemy wewnątrz sieci sam musisz usuwać z akcentem na wi-fi.