Internet się zaciął albo co?

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 639
  • 1602
  • 21

Dawno nie pisałem z problemami ale teraz internet a dokładniej poczta mnie zmusiła. 

Ano maile przychodzą z opóźnieniem około tygodnia - wysłane 16 stycznia przyszły wczoraj a wysłane 17 stycznia docierają dziś. 🙄 

Myślałem że to komputer blokuje ale nie - zajrzałem bezpośrednio na konto pocztowe na serwerze i tam nie ma nic z ostatniego tygodnia. Sporadycznie jakieś przychodzą bez opóźnienia.   

Może ktoś wie lub domyśla się co może być przyczyną?  Największy problem jest jeżeli potrzebne są maile aktywujące z określonym terminem ważności, na szczęście bank mam na aplikacji w komórce.

Łącze światłowód, poczta na poczta2.wm.pl  , win11, thunderbird

Poradźcie coś bo już mnie szlag trafia. 😡

4 ODPOW. 4

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3020
  • 14369
  • 133

@Jozefg Co na to dostawca Twojej poczty? Bo chyba nie winisz swojego łącza skoro na serwerze pocztowym  nie ma oczekiwanych wiadomości?

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1581
  • 6463
  • 59

@Jozefg   to jest ewidentnie wina dostawcy poczty, skoro nie ma wiadomości na serwerze.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 42
  • 160
  • 1

Jeśli wiadomości nie pokazują się także na serwerze, a nie jedynie w Thunderbird, to problem leży po stronie dostawcy poczty. W tym przypadku łącze i konfiguracja klienta nie ma na to wpływu

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 639
  • 1602
  • 21

Dziś sobota to już trochę późno ale w poniedziałek wyślę maila do admina