Internet się zaciął albo co?

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 640
  • 1608
  • 21

Dawno nie pisałem z problemami ale teraz internet a dokładniej poczta mnie zmusiła. 

Ano maile przychodzą z opóźnieniem około tygodnia - wysłane 16 stycznia przyszły wczoraj a wysłane 17 stycznia docierają dziś. 🙄 

Myślałem że to komputer blokuje ale nie - zajrzałem bezpośrednio na konto pocztowe na serwerze i tam nie ma nic z ostatniego tygodnia. Sporadycznie jakieś przychodzą bez opóźnienia.   

Może ktoś wie lub domyśla się co może być przyczyną?  Największy problem jest jeżeli potrzebne są maile aktywujące z określonym terminem ważności, na szczęście bank mam na aplikacji w komórce.

Łącze światłowód, poczta na poczta2.wm.pl  , win11, thunderbird

Poradźcie coś bo już mnie szlag trafia. 😡

7 ODPOW. 7

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3023
  • 14381
  • 133

@Jozefg Co na to dostawca Twojej poczty? Bo chyba nie winisz swojego łącza skoro na serwerze pocztowym  nie ma oczekiwanych wiadomości?

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1582
  • 6474
  • 59

@Jozefg   to jest ewidentnie wina dostawcy poczty, skoro nie ma wiadomości na serwerze.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 42
  • 164
  • 1

Jeśli wiadomości nie pokazują się także na serwerze, a nie jedynie w Thunderbird, to problem leży po stronie dostawcy poczty. W tym przypadku łącze i konfiguracja klienta nie ma na to wpływu

• 640
  • 1608
  • 21

Dziś sobota to już trochę późno ale w poniedziałek wyślę maila do admina

• 3023
  • 14381
  • 133

@Jozefg Jeżeli to nie jest Twoja poczta służbowa to przestałbym z niej korzystać. https://mxtoolbox.com/SuperTool.aspx?action=mx%3awm.pl&run=toolpage

• 640
  • 1608
  • 21

@Samotnick  Dzięki za wyjaśnienie problemu , oni chyba mieli na serwerze jakieś przemeblowanie.

Wczoraj wysłałem mail do admina serwera o sytuacji, może odpowie albo i nie. 

Poszukam innej poczty z tym że muszę mieć dostęp przynajmniej na jeden dzień do dotychczasowej skrzynki bo jeżeli nie pozmieniam adresów mail to nie odzyskam dostępu do kont które za każdym wejściem wysyłają mail dostępu,  np Garmin, Brother, itp

Chyba że uda się założyć nowe konta na dotychczasowy sprzęt.

Póki co czekam na odpowiedź,

Edit: No i właśnie przed chwilą przyszedł mi mail z OLX z datą 18 stycznia 😃

• 3023
  • 14381
  • 133

@Jozefg Zamiast kodów na mail czy SMSów używaj aplikacji Google Authenticator, Authy itp.