Internet od Orange w dwóch wariantach: FTTH (światłowód) i HFC ("światłowodowy")

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2098
  • 9080
  • 71

Internet od Orange w dwóch wariantach FTTH (światłowód) i HFC ("światłowodowy")

@_Artek_  w sumie racja 😔

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16092
  • 66838
  • 864

Chwyt marketingowy....

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 1372
  • 3421
  • 31

@_Artek_napisał(-a)

Nie jestem przekonany czy to dobry krok, Orange zawsze było kojarzone z drogim ale dobrym łączem.....wejście w HFC zmieni tylko tyle że nadal będzie drogo ale nie zawsze dobrze.......

aż tak drogo nie bedzie bo po co przepłacać skoro tą sama jakość daje pleyowizna. 
na dedykowanych rynkach jest specjalna oferta np 9x0 

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 917
  • 4013
  • 6

Miałem na myśli to że ludzie wezmą orange "bo można i lepsze" a tu okaże się że to dokładnie to samo tylko inny kolor i bez 9 miesięcy gratis 😄

Opowiem na swoim przykładzie, mam. genialną ofertę od T-mobile gdzie za 900mb płaciłbym 20zł miesięcznie mniej niż w orange za 600 i do tego dorzuciliby mi jakiś nienajgorszy pakiet tv za śmieszne pieniądze.... gdybym nie wiedział że T-mobile w mojej lokalizacji działa na kablach HFC od vectry i że to moje 900 po HFC w czasie największego obciążenia będzie dużo wolniejsze niż 600 FTTH od orange to bym w to wszedł bo patrząc wyłącznie po cyferkach jest szybciej i taniej. 

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3908
  • 18165
  • 95

@PARANOJAnapisał(-a)

@_Artek_napisał(-a)

Nie jestem przekonany czy to dobry krok, Orange zawsze było kojarzone z drogim ale dobrym łączem.....wejście w HFC zmieni tylko tyle że nadal będzie drogo ale nie zawsze dobrze.......

aż tak drogo nie bedzie bo po co przepłacać skoro tą sama jakość daje pleyowizna. 
na dedykowanych rynkach jest specjalna oferta np 9x0 

Trzeba mieć naprawdę wybujałą wyobraźnię, aby porównać play do Orange 🙂

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 917
  • 4013
  • 6

@atlas_cudow  ale to właśnie orange wchodząc w HFC samo porówna się do Play....i toh jest istota tego problemu 😄 

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 134
  • 518
  • 1

play w AS9141 ma traaagiczny routing, więc myślę że Orange powinien działać lepiej no i Orange oferuje publiczne IPv4 za darmo 

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3908
  • 18165
  • 95

@_Artek_ Koncentryk to tylko medium.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2098
  • 9080
  • 71

Orange i tak dzierżawi kable od PŚO pewnie po prostu zobaczyli, że może tu jeszcze coś ugrać. Na razie to jest takie Nasze "gdybanie". Jakby nie patrzeć na razie wygląda to tak. FTTH na sieci innego dostawcy Orange bije fioletowych na głowę.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 134
  • 518
  • 1

Myślę że jakbym miał do dyspozycji tylko sieć PŚO to Play byłby ostatnim operatorem którego bym rozważał 😁