- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet - Domek piętrowy, potrzebuję wzmocnić zasięg internetu na piętrze. Co doradzicie?
@Anonim I jak zwykle wtrącę...gdyby router nie miał trybu AP, to można na nim to wymusić. Ustawić wifi I wyłączyć właśnie dhcp, a wtedy switch będzie pełnił rolę wejścia i również rozdzielał rth na pozostałe gniazda już nie routera...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet - Domek piętrowy, potrzebuję wzmocnić zasięg internetu na piętrze. Co doradzicie?
@agat13 tylko po co❓
Jak router nie ma trybu punkt dostępu, to lepiej zostawić go na fabrycznych, niech jest 2 sieć, byle adresacjia DHCP była inna, opcja że swithem ok, port lan vs lan, to ostateczność, nowe routery mają tryb punkt dostępu, chyba że kupi się model 10 letni 😎
Ups... Coś mi Xiaomi bruździi i zmienia tekst 😩
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim zakładam różne warianty..zetknąłem się z takimi pomysłami klientów, że nic chyba mnie już nie zdziwi...dlatego wolę przedstawić alternatywę dla zanabycia nowego ( czytaj: wypasionego) routera tym, co czasem się ma pod ręką. Tym bardziej, że jeśli technologia miedziana, to i transfer mniej wymagający,...jak wiadomo AC czy AX są ok, ale to N na 2,4 GHz ma większy zasięg..dla neo do 10Mb/sek wystarczy. Uważam też, że kaskada routerów w jednej sieci to niepotrzebnych element i kłopot dla np urządzeń sieciowych czy gier...
Osobiście założyłem na 1 piętrze dobry AP TP-Link na podsufitce i nie dość, że mam zasieg I prędkość z mojego ftth na górze, to i pokrycie na parterze
Dlatego polecam testy I alternatywę
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »