- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet światłowodowy - podziękowanie
Czytając na forum różne opinie na temat monterów oraz problemach z podłączeniem internetu na łączach Orange, miałem obawy co do skorzystania z usługi. Wczoraj zostałem pozytywnie zaskoczony i w tym miejscu, chciałem podziękować monterom Orange, za tak szybkie, sprawne podłączenie usługi w lokalizacji Lublin Czuby. Pierwsze pozytywne spotkanie z monteremi Orange miałem w Siedlcach już kilka lat temu, obecnie również montaż przebiegł sprawnie.
Druga sprawa, która mnie zaskoczyła, to sposób podłączenia do WiFi. Dla przeciętnego użytkownika spokojnie wystarczą domyślne ustawienia i szybki sposób uruchomienia WiFi. Otwierasz apkę z aparatem, skanujesz kod QR, klik i masz już WiFi w telefonie. Już dawno nie widziałem tak prostej konfiguracji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur jak to się mówi są ludzie i ludziska u mnie chłopaki też byli super. Tak samo jak internet😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArturnapisał(-a)...
szybki sposób uruchomienia WiFi. Otwierasz apkę z aparatem, skanujesz kod QR, klik i masx już WiFi w telefonie. Już dawno nie widziałem tak prostej konfiguracji.
No to jest standardowy "ficzer" wszystkich telefonów i tabletów, IIRC... Nigdy się inaczej do WiFi hotelowych nie podłączam (jeśli już muszę). To w żadnym razie nie jest cecha usług Orange, ani tym bardziej zasługa instalatora.
Ale super że jesteś zadowolony - oczywiście.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArturnapisał(-a)
Druga sprawa, która mnie zaskoczyła, to sposób podłączenia do WiFi. Dla przeciętnego użytkownika spokojnie wystarczą domyślne ustawienia i szybki sposób uruchomienia WiFi. Otwierasz apkę z aparatem, skanujesz kod QR, klik i masz już WiFi w telefonie. Już dawno nie widziałem tak prostej konfiguracji.
Nie stosujesz w domowym Funboxie żadnych haseł dostępu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przecież QRy właśnie są po to, aby te hasła były, ale nie trzeba ich wpisywać ręcznie. Po prostu QR zawiera SSID, typ szyfrowania i hasło. Chociaż już raczej odchodzi się od QR a częściej stosuje NFC.