Internet światłowód plus ONT i inny ruter niz Funbox

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 13882
  • 129

@Kovalonapisał(-a)

Czyli nic mi nie pomoże?

Switch z obsługą VLANów ale chyba taniej zwrócić Acera i poszukać innego routera.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3025
  • 15985
  • 80

@atlas_cudownapisał(-a)

@zbynak1234Oj tam Acer , czy tam Asus... Wszystko jedno... 😉 W każdym razie nie działa i raczej nie będzie działać.  Te routery mają różne przeznaczenia. Acery i asusy mają tylko ładnie wyglądać.

Ty tak na poważnie?

Bo Asus czy TP-LINK ma routery z obsługą VLAN i da się zastąpić FB.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12101
  • 74

@IreneuszCDAle o co chodzi ? Skąd nagle wziął się TP-Link ? Czy ja w swojej wypowiedzi wspomniałem o TP-Link? Pewnie jest mnóstwo modeli Asusa i innych, na których to zadziała. Ja tylko rzuciłem ironicznie, że te ładne routerki "gejmingowe" są tylko ładne:)

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 9
  • 22
  • 0

A mam prośbę polecisz dobry model np Asus czy tp link z wifi 7 i by obslugiwal vlan ?

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35096
  • 293

Bardzo dobry jest Funbox7, spełnia Twoje warunki: ma wifi7 i obsługuje vlan. W dodatku nie musisz go kupować, bo już go wynajmujesz.

• 2842
  • 12101
  • 74

@KovaloNapisz może czego oczekujesz. Np ja używam swojego routera brzegowego ze względu na obsługę tuneli VPN i multi WAN. Tego mi nie da Funbox. Teraz Ty napisz, czego Ci brakuje w oryginalnym routerze od Orange. 

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 9
  • 22
  • 0

@atlas_cudownapisał(-a)

@KovaloNapisz może czego oczekujesz. Np ja używam swojego routera brzegowego ze względu na obsługę tuneli VPN i multi WAN. Tego mi nie da Funbox. Teraz Ty napisz, czego Ci brakuje w oryginalnym routerze od Orange. 

No do obsługi VPN

Gram dużo gry funbox potrafi czasem zerwać połączenie ja potrzebuje stabilnego połączenia i by wycisnął max.

Cena to od 600-1000zl 

• 2842
  • 12101
  • 74

Ale chcesz na stałe zestawić tunel ? Na grach się znam. Jak to ma działać? Robisz serwer, czy do kogoś się podłączyć chcesz?

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3025
  • 15985
  • 80

@Kovalo w tej cenie nic lepszego niż FB7 nie kupisz, jeśli zrywa połączenia, to złoszenie usterki i wymiana 😉

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 13882
  • 129

@Kovalonapisał(-a)

@atlas_cudownapisał(-a)

No do obsługi VPN

Po co w takim razie wybrałeś Acera bez funkcji VPN Client?