@Kovalo niestety nie....musisz zmienić na taki, który obsługuje...Spytam z ciekawości, zamówiłeś IPTV
Nie
Czyli ruter do odsylki bo ja go kupiłem w zewnętrznej firmie
@Kovalonapisał(-a)
@agat13napisał(-a)@Kovalo router musi obsługiwać VLAN .potrzebujesz ustawienia VLAN 35, loginu i hasła wpisywanego ręcznie w router, z SMS od konsultanta z ustawieniami usługi.
To najpewniejsze źródło
Teraz czytam niby vlan nie obsługuje ten ruter.
Mozna obejść vlan ?
To sprawdź, czy ten router jest wspierany przez Open WRT. Jeżeli tak, to na takim sofciku ustawisz dosłownie wszystko... Nawet sesję IPv6
Tez niby nie ma
700 ruter i tego co potrzeba nie ma
Czyli nic mi nie pomoże?
@Kovalo co to za router? Sprawdź specyfikację
@KovaloNie znam tego routera. Ogólnie i całym szacunkiem, ale nie przyszłoby mi do głowy kupić router Asus'a. VLAN na WAN musi być i kropka. Jeżeli natywnie tego nie wspiera i nie ma OpenWRT to już nic nie zrobisz. Ewentualnie możesz po prostu spiąć 2 routery i tego Asusa używać jako Access point.
@atlas_cudownapisał(-a)nie przyszłoby mi do głowy kupić router Asus'a.
Radzę doczytać o jaki router chodzi, bo jakby autor kupił router Asusa to by nie miał problemów, bo obsługują VLAN dla połączeń PPPoE.
Do tego sporo modeli ma alternatywny soft, więc naprawdę nie ma się co czepiać routerów Asus, używałem przez prawie 10 lat w kilku lokalizacjach i 0 problemów
@zbynak1234Oj tam Acer , czy tam Asus... Wszystko jedno...