- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Interleaver depth
Witam, mam neostrade do 10mb/s. Od początku umowy (w zeszłym roku) walczyłem o niski ping. Po kilkudziesięciu telefonach i wizytach panów techników, któryś z nich ustawił mi parametr "Interleaver depth" na 1/1, co zmniejszyło mój ping o około 20ms. Dorównywałem wtedy pingiem znajomym z Krakowa, którzy mają światłowód Orange. Taki stan utrzymywał się przez rok, kilka dni temu w okolicy była awaria internetu i przeplot wrócił do poprzedniej wartości czyli 64/4 -> ping wzrósł, również prędkość pobierania spadła o 1mb/s, niby nic ale kiedy tych megabitów ma się tylko 6, to nawet jeden robi różnicę 😄 Skontaktowałem się z BOK, zgłosili sprawę do techników, niestety rozmowa z technikiem skończyła się na tym, że on nie ma dostępu do "wyższej linii" i nie może tego zmienić. Co w takim wypadku powinienem zrobić? Jakość mojego internetu jest słaba, prędkość nigdy nie przekroczyła 7mbs, więc chociaż ping chciałbym mieć dobry (dużo gram).
Jeszcze jedno dodatkowe pytanie:
W marcu tego roku mój ping spadł o około połowę na dwa tygodnie. Zarówno polski jak i zagraniczny (kiedy pakiety lecą przez frankfurt) Dla przykładu Holandia 56-64ms -> 28-40ms, Polska (kiedy nie routuje przez frankfurt) 25-30ms -> <18ms niestety nie sprawdziłem wtedy trasy pakietów. Jestem ciekaw co mogło być przyczyną tej anomalii, routing nagle się zmienił czy może coś innego?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Interleaver depth
Poproś o kierownika zmiany na infolinii i z nim rozmawiaj w tej kwestii. Jak Ci taki przeplot ustawili minimalny, to tylko teraz zależy od góry by taki parametr Ci ustawili.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Interleaver depth
Widzę trochę niedoinformowania faktycznie technicy mogli załączyć FAST. Teraz tego nie zrobią, ja jestem właśnie po rozmowie ze swoim kierownikiem na centrali. CKU jest od ustawiania, a FAST-a napewno nie załączą ze względu na brak korekci błędów przy takim ustawieniu, musi być ochrona, która łączy się z dodatkowym opóźnieniem.
A dlaczego na obrazku niema modulacji adsl2+? To co widać to ma prawidłowe ustawienie jeśli chodzi o dodatkowe opóźnienie. Trzeba rozróżniać głębokość przeplotu od opóźnienia danych przeplotu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Interleaver depth
Przez ostatni rok Delay wynosił 0.24 o ile dobrze pamiętam i wszystko działało. W momencie zmiany przeplotu na 1 zmienili mi też modulacje na GDMT
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Interleaver depth
A to niema adsl2+ nie można wymusić w routerze, co to za router?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Interleaver depth
Wersja 6.0. Jutro zadzwonie i poprosze kierownika o przywrócenie poprzedniej konfiguracji. Po zmianie na ADSL2+ przeplot spadł do 32/4
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Interleaver depth
EDIT: Poprzednio nawet z zaznaczoną opcją ADSL2+ modulacja była ustawiona na GDMT
- « Poprzedni
- Następny »