- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
I jak nie lubić Orange Światłowód?
@giaur500napisał(-a)Czy ja dobrze zrozumiałem?
...
Nie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wracam na forum i do tematu zmuszony przez mojego ulubionego operatora.Sprawdziłem ostatnio prędkości i małe rozczarowanie. O ile upload ok ( 305Mbps) to juz download około 700 Mbps ( dla 1Gb internetu. A było 930 Mbps . Postanowiłem poprosić UKE o próbnik koncesjonowany do sprawdzenia jakości sieci w celu zgłoszenia reklamacji, Czy ktoś z Was już korzystał z tego urządzenia i podzieli się z nami swoimi spostrzeżeniami?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kierus57 na początek wystarczy speedtest z modemu lub programem że strony UKE
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 ze strony UKE już nie pobierzesz Pro speed test. Nie jest juz koncesjowanym przez UKE programem diagnostycznym. Teraz jest próbnik konsumencki. To link do tematu na UKE: https://uke.gov.pl/system-monitorowania-jakosci-internetu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kierus57napisał(-a)@agat13 ze strony UKE już nie pobierzesz Pro speed test. Nie jest juz koncesjowanym przez UKE programem diagnostycznym. Teraz jest próbnik konsumencki. To link do tematu na UKE: https://uke.gov.pl/system-monitorowania-jakosci-internetu
Zamówiłem ten próbnik wczoraj. Jak przyjdzie to się podzielę wrażeniami, w regulaminie nie ma zakazu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak się umie to się wywalczy tanio światłowód 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja kupiłem 8Gb za 1 zł na czas nieokreślony.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z wyżej wrzuconego Twitta nie wynika, że kolega wywalczył ofertę o której pisze (300 Mb/s za 30 zł) w Orange. Początkowo w komentarzach pisał, że rezygnuje z Orange na rzecz Nju, ale chyba odkrył ofertę jeszcze u innego operatora.
Chociaż w tym przypadku, akurat promka przedłużeniowa ze screena wyżej, czyli 4 miesiące za 0 zł do opcji 600 zł jest lepsza niż obecna dla nowych, gdzie dają tylko 3 miechy za 0 zł 😉
Ogólnie oferty utrzymaniowe to temat rzeka u każdego operatora. Mnie osobiście najbardziej wykurzają promki "0 zł", bo to jest utrzymywanie większych stawek w dalszej części umowy, zamiast mniejszych przez cały okres umowy. No ale pewnie w korpo-tabelkach ładniej wygląda.
Ostatnio mam wrażenie, że ogólnie nie ma jakiś mocniejszych promek wśród trzech głównych graczy na światłowód. Pod moim adresem (blok) zieloni oferują za opcję "do 1 Gb/s" za 110 zł, magnatowi za "do 900 Mb/s" chcą 85 zł (+pół roku po 20 zł), fioletowi za "do 1Gb/s" 95 zł (+pół roku za 10 zł). Oferty samego netu, bez łączenia z abonamentem telefonicznym. Ale akurat konkurencja ostatnio mocno promuje oferty łączone, wtedy ceny inaczej się prezentują.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Magnetowi dają nowym światłowód za 30 zł (+20 zł za jednorodzinny), może chodziło mu o to? To w sumie ciekawe, że operator magnetowy działający na infrastrukturze Orange jest tańszy niż Orange.
Tak patrząc na pepper to magentowy daje najkorzystniejsze oferty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Agresywna strategia magnetowych obecnie jest taka, by "nałapać" nowych klientów na internet stacjonarny, bo to u nich w miarę nowa usługa. Więc lecą po bandzie. Po zobowiązaniu abo wzrasta do 65 zł. Czyli takie rok za free ale rozbite na całą umowę. 😉
Ja w lutym skorzystałem z opcji darmowego roku do 1Gb/s w Orange, więc średnio wychodzi 45 zł miesięcznie za 1 Gb/s. Tez mogli rozbić na cały rok, zamiast 0 zł pierwszy rok, a później 90 zł przez ostatni rok 🙂