- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 most bezprzewodowy do budynku obok
Cześć,
Chciałbym się zapytać czy takie połączenie miałoby prawo zadziałać.
Na posesji mam budynek oddalony o 30 metrów od mojego domu.
Budynek sluży mi jako garaż samochodowy w którym sobie majsterkuję, chciałbym doprowadzić do niego internet i najchętniej podłączyłbym tam telewizor w usłudze multiroom.
Czy połączenie funbox 6 do mostu bezprzewodowego np BrosTrend/Loco/Ruijie połączony z routerem AP w garażu da mi możliwość połączenia routera z dekoderem iptv ? Czy ma to sens? Nie chciałbym ciągnąć ethernetu między budynkami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@hubert511 za duża odległość dla WiFi i najprawdopodobniej routery były by w budynkach, więc dochodzą tłumienia przez ściany. Najlepiej by było wystawić anteny aktywne lub routery, np:
https://www.tp-link.com/pl/business-networking/outdoor-radio/cpe510/
na zewnątrz, tak aby były nakierowane na siebie i wtedy jest możliwość bezprzewodowego spięcia dwóch budynków.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Urządzenia o których pisałem do mostu bezprzewodowego to chyba właśnie to samo co wysłałeś.
I właśnie nie wiem czy w sytuacji gdy wepnę taki odbiornik w router w garażu to czy pozwoli mi to na połączenie się z dekoderem multiroom iptv od orange.
Chodzi mi o tego typu urządzenie spięte z routerem w garażu.
https://allegro.pl/oferta/brostrend-wifi-bridge-5-ghz-867-mbps-bezprzewodowy-most-wifi-16974109331
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@hubert511 do przesłania sygnału internetowego będzie dobrze, do telewizji IPTV od Orange trudno powiedzieć. Nie mam możliwości sprawdzenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@hubert511 teoretycznie powinno zadziałać. Problemem może być IPTV, ale warto to sprawdzić w praktyce .
Sam net będzie działał, bo mi na starszym o gorszym sprzęcie na 39 m pracowało bez problemów.
Oczywiście z przepustowością może być słabiej, ale ważne, aby w garażu wpiąć dobry switch, a nie kolejny router. Za switchem dopiero podłączyć dekoder i AP dla wifi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@hubert511 Most powinien zadziałać o ile w garażu podepniesz go do switcha (osobnego lub zintegrowanego z routerem jeśli potrzebujesz WiFi) a nie do portu WAN. Kup przez Internet, sprawdź i opisz nam swoje doświadczenia. Jak nie będzie działać to najwyżej zwrócisz.