Nie można wyświetlić tego widżeta.

Funbox 10 z WiFi 6E vs Funbox 10 z WiFi 7

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 185
  • 661
  • 3

Taki protip - jeśli komuś zależy na WiFi 7, to dziesięć razy upewnijcie się, jaki modem przyjdzie i nie dopuszczajcie do instalacji z modemem z WiFi 6E.

W umowie nie ma obietnicy WiFi 7, a i na stronie zamówienia opisany jest Funbox 10, ale w tak ogólny sposób by opis pasował do obu wersji. 
A zatem jeśli nie dopilnujecie samodzielnie, możecie dostać modem niespełniający prasowych obietnic, ale zgodny z regulaminem i umową 😞

Zrzut ekranu 2025-02-4 o 11.14.43.png

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14643
  • 60234
  • 742

@the_woocash  według zapewnień operatora nowe instalacje będą z FB10 z wifi7. 

Oczywiście sprawdzać warto, ale reklamacyjne muszą wymienić zgodnie z obietnicą.

Wiesz kiedy tak może być? Jak np w salonach w zabraknie masowo pobieranych 7-ek. Tu jednak warto dodać, że w takim przypadku trzeba od razu reklamować i wymagać wymiany.

To samo przy kurierze 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 ODPOW. 6

• 14643
  • 60234
  • 742

@the_woocash  według zapewnień operatora nowe instalacje będą z FB10 z wifi7. 

Oczywiście sprawdzać warto, ale reklamacyjne muszą wymienić zgodnie z obietnicą.

Wiesz kiedy tak może być? Jak np w salonach w zabraknie masowo pobieranych 7-ek. Tu jednak warto dodać, że w takim przypadku trzeba od razu reklamować i wymagać wymiany.

To samo przy kurierze 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 185
  • 661
  • 3

Niestety tak jest już teraz.

Tu na forum są ludzie którzy zamówili Światłowód Pro 2.0 z FB10 a dostali z FB6.

A ja napisałem tego posta, bo właśnie znajomy po wizycie montera zauwarzył że ma FB10 z WiFi 6 chociaż zamówił 8Gbps też dlatego, że Orange prasowo informuje o tym że będzie FB10 z WiFi 7. Oczywiście reklamacja w drodze, ale usłyszał na dzień dobry że małe szanse, bo w umowie tego zapisu o WiFi7 brak - sprawdziłem i to niestety prawda. A zatem reklamacyjnie musieliby wymienić na zgodne z umową - a FB 10 z WiFi 6 jest niestety zgodny z umową.

• 14643
  • 60234
  • 742

@the_woocash  tu bym się powoływał na odpowiedź Rzecznika Prasowego Orange. Na to, co piszą o mówią na stronie i w reklamach...

Zasady obowiązują wszystkich bez wyjątku, a więc obie strony 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2762
  • 14608
  • 72

@agat13 Jeśli czegoś nie ma w umowie, to nie obowiązuje, być może przy zamówieniu można to załatwić, ale pewnie nie w 100% 😎

• 14643
  • 60234
  • 742

@IreneuszCD  zgoda, ale ja j jeszcze z tych roczników, że słowo droższe od pieniędzy...myślę po mojemu i tak wymagam 😉

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2762
  • 14608
  • 72

@agat13 Tak było dawno temu 🙃😄

Dzisiaj liczy się to o co na papierze czy elektronicznej umowie czy regulaminie operatora, sam nie raz mam spięcia z tego powodu, umowa jedno, pracownicy operatora drugie, nie wiem czy nie do informowani, czy tak mają mówić 😎