Czy będzie konieczny przewiert przy podłączaniu światłowodu z Orange w miejsce internetu z Vectry

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3167
  • 15362
  • 141

Czy będzie konieczny przewiert przy podłączaniu światłowodu z Orange w miejsce internetu z Vectry

@LazyTerrornapisał(-a)

i pozostaje pytanie jak w mieszkaniu.

To już zależy czy w mieszkaniu jest poprowadzone okablowanie sieciowe z miejsca gdzie będzie stał FB. A może chcesz korzystać tylko z WiFi i FB będzie w stanie pokryć zasięgiem całe mieszkanie. Jak nie napiszesz czego oczekujesz i co masz do dyspozycji to niewiele więcej można podpowiedzieć.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9862
  • 41272
  • 339

@LazyTerrornapisał(-a)

Na klatce schodowej zlokalizowałem skrzynkę rozdzielczą teletechniczną, jest w niej przyłącze PŚO z zapasem światłowodu i szeroki peszel jeszcze od UPC. U nikogo na klatce też nie zauważyłem żadnych przewiertów z klatki. Także pewnie będą mi to w stanie dociągną z klatki i pozostaje pytanie jak w mieszkaniu.

Wcale bym się nie zdziwił, jakby się okazało że żadnego FTTH 1Gbps w tej sytuacji nie dostaniesz, tylko HFC na tym koncentryku który już jest.

Krótka historia współpracy PŚO z Orange w zakresie HFC zna takie przypadki. 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2504
  • 11773
  • 75

Dokładnie tak myślę, jak mój przedmówca. Skoro de facto już mają gotową instalacje.