- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Co kwalifikuje się pod termin "zabudowa wielorodzinna"?
Cześć, czy jest gdzieś sensownie i konkretnie wyjaśnione co Orange ma na myśli, kwalifikując budynek do dopłaty lub nie? Są jakieś konkretne wytyczne? Z regulaminów nie wynika zbyt wiele
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Neo2 Zabudowa wielorodzinna to budynki mieszkalne z ilością lokali powyżej 1, ale to płynna kwalifikacja, zależy od interpretacji adresowej. Weźmy np. budynek z jednym lokalem mieszkalnym i dwoma usługowymi na dole...Jest teoretycznie jednorodzinny, ale nie do końca..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13właśnie o taki przykład chciałem zapytać
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dobrze, więc o co chodzi w regulaminie usług Orange
https://orange.binaries.pl/bw//20155/0/10641/cd494de1-de1e-4cca-857a-43b3fc3c360e.pdf
w tym podpunkcie:
Budynek o typie zabudowy jednorodzinnej-budynek wolno stojący albo budynek w zabudowie bliźniaczej, szeregowej lub grupowej, stanowiący konstrukcyjnie samodzielną całość, który służy zaspokajaniu potrzeb mieszkaniowych, jest lokalem użytkowym albo składa się zarówno z lokali mieszkalnych, jak i użytkowych
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@marko25 Nie wiem jak to zostanie zakwalifikowane przez Orange, ale jeśli dom zamieszkuje jedna rodzina to jest jednorodzinny (dokładnie jeden lokal wedle prawa budowlanego zacytowanego przez @Piotrekk85 kwalifikowany jako mieszkalny) Budynek może mieć drugi lokal mieszkalny (wtedy jest wielorodzinny), albo lokale użytkowe ( popularne w blokach na parterze) i tu te lokale są kwalifikowane (wg tego prawa) jako niemieszkalne, a budynek jako jednorodzinny. Na 200% nie jestem pewny, bo to zawiłe dość jest, ale kiedyś ktoś się awanturował o doliczanie kwoty 14zł miesięcznie za fakt instalacji i użytkowania FTTH w domku jednorodzinnym z firmą w suterenie. Usługi w tym domu były dwie, ale adres jeden
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Neo2 I powiedz, gdzie tu logika w przytoczeniu lokali mieszkalnych w liczbie mnogiej??
To, że 1 mieszkalny + użytkowe, to rozumiem...ale to?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13- poruszasz się śliskimi tematami poruszając temat rodziny w dobie ideologii singli i lgbt+. 🤦♂️🤷♂️
Wracając do tematu: wszystkie pojęcia mają swoje definicje w prawie budowlanym. Nie ma co szukać drugiego dna.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85 Biorę to na klatę 🙂 (temat, a nie LGBT). Jak temat śliski, to najwyżej założę raki i do przodu..
No, chyba, że mają okres ochronny, bo jeszcze nie zimują..:)
Proszę Cię, abyś może znalazł coś w tym prawie, bo ja to się gubię i gamoń jestem. To nawet dla mnie ważne, bo mieszkam w jednorodzinnym (znaczy ja i moja rodzina) bez lokali użytkowych, ale z garażem i zarejestrowana firmą
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »