- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak możliwości prezentacji obrazu przez Skype na sieci wifi z orange flybox lte+
Dzień dobry,
korzystam z routera Orange Flybox Lte+ i niedawno odkryłem, że na sieci wi-fi z tego właśnie routera nie mogę prezentować obrazu przez video konferencję w aplikacji Skype for Business. Błąd który dostaję przy próbie to "We couldn't connect to presentation because of network issues. Please try again later.". Kiedy przełączam się na internet z telefonu t-mobile problem znika.
Warto dodać, że nie zauważyłem żadnych innych problemów z żadną inną aplikacją czy stroną internetową, czat tekstowy lub głosowy przez Skype również działa. Co może być tego powodem i jak to naprawić?
Pozdrawiam,
Michał G.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak możliwości prezentacji obrazu przez Skype na sieci wifi z orange flybox lte+
Skontaktuj się z Orange za pośrednictwem infolinii (510-100-100) lub czatu w aplikacji Mój Orange i poproś o synchronizację karty SIM z powodu błędów.Podejrzewam że po synchronizacji powinno wrócić wszystko do normy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oczywiście kontaktowałem się z Orange za pośrednictwem chatu. Pierwszy konsultant polecił zrestartowanie routera do ustawień fabrycznych, nie pomogło. Po drugiej próbie kontaktu konsultantka odesłała mnie do tutaj twierdząc że ich dział tego nie rozwiąże a eksperci techniczni działają wyłącznie przez to forum.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Konsultantka udzieliła Ci błędnej odpowiedzi.Forum NO zrzesza klientów jak i entuzjastów którzy chętnie pomagają w konfiguracji usług Orange jak i innych.Nie mamy żadnej możliwości wglądu na twoje konto abonenckie jak i modyfikowania usług.Tak jak napisałem wyżej poproś o synchronizację karty SIM na infolinii BOK (510-100-100) lub na czacie w aplikacji Mój Orange.
Jeśli pomogłem oznacz moją odpowiedź jako rozwiązanie.Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ok, dziękuję za wsparcie. Jeśli synchronizacja karty pomoże oznaczę tę odpowiedź jako rozwiązanie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@HartUngalled znalazłem kilka linków na stronie skype.com. Może tutaj będą podpowiedzi do uruchomienia wideokonferencji:
https://support.skype.com/pl/faq/FA34533/nie-mozna-polaczyc-sie-ze-skype-em
https://support.skype.com/pl/faq/FA12097/rozwiazywanie-problemow-z-jakoscia-rozmow-na-skypie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki za linki :). Aczkolwiek, tak jak napisałem w pierwszym poście - po przełączeniu się na internet wi-fi z telefonu t-mobile wideokonferencja działa bez problemów, więc myślę ze można wykluczyć problemy z wymaganiami systemowymi, wersją skype albo vpn, bo na obu sieciach korzystałem z tego samego setupu. Jedyną różnicą jest własnie wi-fi do którego się łączę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@HartUngalled może na routerze są blokowane porty, które odpowiadają za przesył obrazu. W T-Mobile możne to nie występować, zwłaszcza jak się łączy z WiFi przez smartfona.
Tu podpowiedź do portów SKYPE:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur taż tak podejrzewam, natomiast kompletnie nie znam się na zarządzaniu portami w routerze, stąd moje próby uzyskania pomocy od Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@HartUngalled router masz z Orange? Możesz podrzucić screeny z routera, to coś może uda się
podpowiedzieć.
edit:
Już znalazłem, to jest model znany na rynku jako Huawei B525. Mam taki model, ale nie mam go obecnie przy sobie. W domu mogę poszukać jak zmienić ustawienia i pootwierać porty.
Na NO jest jeszcze taki temat w sprawie przekierowywania portów:
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »