- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
10 lat światłowodu Orange ;)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pamiętam 2002,-2003 rok, w szkole na informatyce 512 kb/s, można było przychodzić "po godzinach" i pisać na czacie 🙃
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Chyba z sześć lat temu lokalna firma zaczęła w miasteczku i okolicznych wsiach stawiać słupy i zawieszać światłowód za pieniądze z unijnych funduszy. Złożyłem wtedy wniosek o podłączenie. Niestety moja ulica została pominięta. Światłowód z internetm był dostępny w okolicznych wsiach ale nie w mieście. Dwa lata temu swój światłowód powiesiła ŚI. Także na mojej ulicy. I wtedy lokalna firma przypomniała sobie, że w miasteczku są ulicę gdzie ich światłowód nie dociera i także zawiesiła kabel, ale na słupach energetycznych. Potem zaczęły się telefony z ofertami od różnych dostawców. Akurat przebywałem za granicą. Nie wiem skąd mieli mój numer na komórkę ale często te rozmowy zaczynały się od "na pana ulicy udostępniliśmy internet w technologii światłowodowej" itd. I dziwne było, że mówili o konkretnej lokalizacji czyli mojej ulicy. W tym roku zdecydowałem się na światłowód. Z dostępnych w mojej lokalizacji ośmiu operatorów tylko Orange oferował 2 Gb/s. Wiec wybór był oczywisty.
Teraz gdy spaceruję ulicami to przyglądam się skrzynkom wiszącym na słupach i jest tego taka ilość typów i kształtów, że trudno zorientować się co do kogo należy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85napisał(-a)
Kiedyś neostrada fiber było na vdsl. Czy ktoś na sali jeszcze to pamięta?
@Piotrekk85 , ja się na tym nie znam, ale miałem na 512kb/s, potem 1024 i ten Fun Pack z tv i dekoderem, a wciskali bez związku z mozliwością bezproblemowego oglądania tv. Kombinowali jak koń pod górę, a ja laik łykałem jak młody pelikan😊
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
10 lat, jak ten czas zasuwa. Pamiętam jak w 2015 zaczynaliśmy budować FTTH w Katowicach.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »