- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
światłowód prędkość internetu
@sarzz odłącz urządzenia podłączone od dekodera i zostaw tylko te urządzenie na którym wykonujesz test i wtedy powinno być wszystko w porządku
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ogólnie na początku zgodnie z logiką odłączyłem wszystko,co "wisi" na WiFi. Dekodery zostawiłem podłączone (mam dwa @Piotrekk85 - opcja multiroom - były używane przy teście niecertyfikowanym - w związku z problemem z połączeniami),bo pomyślałem,że skoro są nieustannie podłączone i mimo to prędkość pozostaje zazwyczaj stabilna to nie mają wpływu na wyniki testu. Przy następnych problemach skorzystam z rady i odłączę także dekodery.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przecież przy światłowodzie telewizja nie wpływa na prędkość internetu ani na ping - tak wielokrotnie było zaznaczane na tym forum, więc czemu miałoby to pomóc? 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim częściowo zgadzam się z Tobą.
IPTV nie obciąża pasma w ściśle określonym typie dostępu - na zasobach Orange gdzie zakończeniem sieciowym jest FunBox 3.0 albo ONT + FunBox 2.0 - nie korzysta z pasma "do" konkretnej opcji prędkości.
Na infrastrukturze innych operatów oraz przy wykorzystaniu MoC'i - IPTV korzysta z pasma "do" konkretnej opcji prędkości.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim @Bartłomiej @sarzz zgadza się dekodery nie wpływają na ping czy prędkość ale aplikacja od UKE nie sprawdza które urządzenia pobierają dane czy wpływają na prędkość tylko aplikacja wymaga aby zostało podpięte tylko te urządzenie na którym będzie wykonywany pomiar co wyklucza jakiekolwiek obciążenie łączą czy rezerwacja Internetu dla innego urządzenia
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aha, nie do końca rozumiałem jak ten test działa w takim razie 😛
Dzięki za uświadomienie, ale myślę że warto było wspomnieć, że TV nie zajmuje łącza w przypadku FTTH bezpośrednio od Orange 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś