- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód w mojej miejscowości
Z bliskich okolic nie ma żadnego.
Dostałem odpowiedź od podwykonawcy, że w sprawie podłączenia powinienem się skontaktować z usługodawcami, którzy świadczą swoje usługi na moim terenie, czyli m.in. Orange.
Również napisałem do CPPC w sprawie braku adresu i czekam na odpowiedź.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Odpowiedź którą dostałem nie tyczyła się dodaniu adresu, tylko doprowadzenia sieci do klientów. Dyrektor Działu Realizacji Projektu POPC jednego z podwykonawców Nexery, który realizuje ten projekt w mojej miejscowości, polecił mi abym zapytał się firm, które świadczą usługi na moim terenie, czyli Orange i T-Mobile, o to kiedy usługa będzie dostępna do klienta końcowego. W sprawie mojego adresu nie otrzymałem odpowiedzi od w/w Pana.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tylko że kabel mam obok swojego domu - tak samo jak te adresy które są na liście. Jest on poprowadzony przez słup i właściwie znajduje się on 5m od mojego domu, także jak już to nie trzeba doprowadzić kabla do mojej lokalizacji, tylko od słupa do domu - w taki sam sposób jak mają być podpięte adresy z listy. Stąd też moje pytanie na początku tego wątku. Czy to możliwe, że ludzie mający kabel światłowodowy obok swoich domów mogą zostać pominięci?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tylko że Orange jak i T-Mobile korzystają z sieci wybudowanej przez Nexere za pieniądze unijne. Czyli różnica pomiędzy komercyjnym używaniem infrastruktury zależy od tego kto podepnie sieć do docelowego klienta?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzisiaj Pan z firmy FONON, który wcześniej pisał o oddaniu sieci w czerwcu, poinformował mnie, że nie ma żadnych opóźnień w mojej lokalizacji. Również, nawiązując do maila sprzed miesiąca napisał takie coś "Czy w ślad za moją wskazówką wystąpił Pan przez któregokolwiek ze wskazanych operatorów o podłączenie Pana adresu?"
Także nie wiem jak to interpretować, skoro Orange czy TM nie może podpiąć mojego adresu, bo musi zrobić to jeden z podwykonawców Nexery. Samo podpięcie wydaje się mało prawdopodobne, mimo że kabel został powieszony na słupach przez ulicę obok mojego domu, a ja nawet nie jestem na liście - tak samo jak inni mieszkańcy wsi, których nie ma na liście Nexery, a też kabel jest poprowadzony obok ich domów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś