- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód w Otwocku ul. Majowa
Witam Wszystkich!
W ostatnich tygodniach zaobserwowałem, że w ciągu ulicy Majowej w Otwocku aż do wysokości ulicy Mostowej w Mlądzu, kładziony jest światłowód. Jako, że posiadam neostradę na miedzianym kabelku, jestem żywo zainteresowany, kiedy nowa inwestycja będzie zakończona i będzie się można przepiąć na szybsze łącze. Ktoś coś wie?
Dzięki za infos!
Pozdrawiam
Piotrek
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy możesz dokładniej sprecyzować lokalizację?
Ulica Majowa jest dość długa i ciężko jednoznacznie odpowiedzieć.
Sprawdziłem kilka numerów w okolicy, która byłą przez Ciebie podana. Na najbliższe pół roku Orange nie ma planów rozbudowy. W takim razie, czy światłowód nie jest kładziony przez inną firmę?
EDIT:
Z moich informacji wynika, że to chyba firma 24it.pl kładzie światłowód w tej okolicy.
Nic więcej nie udało mi się namierzyć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czołem,
Dzięki za szybką odpowiedź.
Światłowód jest kładziony wzdłuż ulicy Majowej na dość długim odcinku (ze 2 - 3 km) mniej więcej od skrzyżowania z ulicą Sienkiewicza do skrzyżowania z ulicą Mostową. Rozmawiałem z ekipą, która to wykonuje, mówili że to dla Orange, ale kto ich tam wie. Przy ulicy Mostowej jest szkoła podstawowa, może to w ramach jakiejś akcji "szybki internet dla szkół". Ewentualnie dalej jest urząd Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, ale nie sądzę, żeby oni się komunikowali ogólnodostępnym światłowodem.
Piotrek
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Może być podwykonawca, który dla Orange wykonuje takie usługi. Troch trudno to namierzyć.
Czasami położenie światłowodu to jedna sprawa, a za kilka miesięcy się okaże, że jest już możliwość korzystania.
Pewnie dopiero jak będzie wykonana infrastruktura, to pojawią się jakieś informacje. Trzeba trzymać rękę na pulsie.
Ja u siebie też tak robiłem. Jak ekipa układała światłowód, to od razu wyciągałem wszelkie informacje. Byłem trzecią osobą na osiedlu, która dostałą światełko Dopiero po roku czasu zaczęli poważnie reklamować się na moim osiedlu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To faktycznie 24IT kładzie ten światłowód. Napisali mi, że od stycznia będą oferować światłowód w Mlądzu. Z przyjemnością pożegnam się z Neostradą. Szkoda, że Orange zaniedbuje "białe plamy" na internetowej mapie Polski 😉
Zamykam temat i dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Piotrek
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Proszę bardzo i życzę szybkiego podłączenia do światełka