- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód 600 Mbps upgrade do 1000 Mbps?
A to ten Funbox nie ma portów giga że na nim nie chcą uruchamiać tej prędkości? Ja bym wolał kupić własny router niż bawić się w Funboxa 3.0.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@-brtk- ma porty 1Gb. Działa na nim 600Mb, to powinno 1G. Zwykle wtedy NATowanie odbywa się sprzętowo, a nie przez CPU.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czyli chcą po prostu by użytkownicy 1Gb/s użytkowali ten badziewny FB 3.0. By statystyki się zgadzały.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@TheKolaNN ma zdaje się FB2.0+ONT. @TheKolaNN Czy Tobie chodzi ten 1Gb na FB2.0+ONT? Wrzuć speedtest 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@BORAXnapisał(-a)@TheKolaNN ma zdaje się FB2.0+ONT. @TheKolaNN Czy Tobie chodzi ten 1Gb na FB2.0+ONT? Wrzuć speedtest 🙂
Ten zestaw nie będzie chodzić nawet na 800Mb/s, pozostaje tylko przesiadka na FB3, ONT od FB2 też na nic się nie zda, jakby się dało to Orange by nie zmuszało do wymiany.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim ale gdzie jest oficjalny komunikat ? Szukam konkretów, ponieważ nie chciałbym robić głupoty i pozbywać się ONT bezpodstawnie. @Wojcieszko już napisał, że to nie zadziała, ale wciąż jest to jednak wpis na forum.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak dla mnie Orange powinien zrobić coś takiego 100/50 300/150 i 600/300 zamiast 1000/100 ile osób by tak chciało myślę że masa ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie marudzę, szukam tylko przyczyny 🙂
Dzięki za informację, bardzo pozytywna! U Orange brak oficjalnego komunikatu, dlatego się dziwiłem.
Zmieniłem jakiś czas temu FB3 na FB2+ONT. Podpiąłem własny ruter (ASUS RT-AC88U) do ONT, a FB2 schowałem na strych. Załączam speedtest.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@TheKolaNN Czyli to jest na ONT. Dzięki bardzo!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@BORAX@TheKolaNNdobre wiadomości. Tylko czy Orange dopuści taką możliwość przy nowych instalacjach ( ONT+ własny router) lub czy nie będzie wymuszał oddania ONT na rzecz FB 3.0( przy zmianie prędkości)?